Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Σκάνδαλο παγκοσμίου επιπέδου με τα γενόσημα

9/9/2013 9:20:12 πμ
Φαρμακοβιομηχανίες εμποδίζουν την παραγωγή και την κυκλοφορία γενόσημων φαρμάκων στην αγορά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Κύκλωμα παρεμπόδισης της παραγωγής και της κυκλοφορίας γενόσημων φαρμάκων στην ευρωπαϊκή αγορά έχουν δημιουργήσει μεγάλες πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες. Η Κομισιόν και οι αρμόδιες αρχές της Ευρώπης διεξάγουν έρευνες για να ανακαλύψουν πληρωμές που κάνουν κάτω από το τραπέζι οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες προς μικρότερες, με στόχο να καθυστερήσουν οι δεύτερες την παραγωγή γενόσημων και έτσι τα ακριβά πρωτότυπα φάρμακα των πρώτων να συνεχίσουν να κυκλοφορούν χωρίς ανταγωνισμό.


Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Χοακίν Αλμούνια η Επιτροπή έχει επιβάλει πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ στη δανική Lundbeck αλλά και στην Alpharma (παραγωγός γενοσήμων, τώρα τμήμα της Zoetis), Merck KGaA/Generics UK, Arrow (τώρα τμήμα της Αctavis) και Ranbaxy για την παράνομη καθυστέρηση στην είσοδο στην αγορά γενόσημης κιταλοπράμης μέσω παράνομων συμφωνιών.


Παράλληλα, τρεις επιπλέον έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την παρεμπόδιση κυκλοφορίας φαρμάκων που περιέχουν τις δραστικές ουσίες fentanyl, perindopril και modafinil.

Ερώτηση Τσουκαλά

Το θέμα ήρθε στη δημοσιότητα μετά από σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Ιωάννη Τσουκαλά, ο οποίος χαρακτηρίζει τις πρακτικές αυτές «ανήθικες και προκλητικές και αναδεικνύουν τα μεγάλα συμφέροντα και τα τεράστια ποσά που κρύβονται -σε παγκόσμιο επίπεδο- στο χώρο των φαρμάκων».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εν μέσω βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή






Σχετικά άρθρα

Μεγάλη πτώση στις μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών
Εν μέσω βομβαρδισμών στη Μέση Ανατολή
ΣΦΕΕ: Στηρίζει την υιοθέτηση Ψηφίσματος για τις Σπάνιες Παθήσεις
Υπογράφτηκε από 26 χώρες και από την Ελλάδα
ΕΟΠΥΥ: Προσοχή, εκστρατεία εξαπάτησης πολιτών μέσω e-mail
Εμφανίζονται ως ειδοποιήσεις για επιστροφή χρημάτων
Αυξάνονται οι ασθενείς που λένε «ναι» στη διανομή ΦΥΚ κατΆ οίκον
Οι αιτήσεις είχαν ήδη ξεπεράσει τις 1000 σήμερα το πρωί