Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σιγή ασυρμάτου από το υπουργείο Υγείας

5/9/2016 12:24:01 μμ
Στο ακουστικό τους αναμένουν οι φαρμακοποιοί
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στα συρτάρια του υπουργείου Υγείας «αραχνιάζουν» οι 11 φάκελοι με τα καυτά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φαρμακοποιοί και τα οποία ζητούν λύσεις από την πολιτική ηγεσία.


 

Αν και τον άλλο μήνα ξεκινούν οι διεργασίες για τις εκλογές του κλάδου, οι αρμόδιοι δεν έχουν ορίσει κανένα ραντεβού με το προεδρείο του ΠΦΣ προκειμένου να υπάρξει έστω και στο παρά πέντε μια κάποια ρύθμιση για το ωράριο και τον τρόπο πώλησης των ΓΕΔΙΦΑ.


 

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κωνσταντίνος Λουράντος μιλώντας στο IATRONET, οι εκλογές των συλλόγων πλησιάζουν και το υπουργείο δεν έχει δώσει σημεία ζωής τουλάχιστον για τα φλέγοντα θέματα που είναι η λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων αλλά και το ωράριο.


Ο κλάδος ταλανίζεται από το χάος που έχουν προκαλέσει στο θέμα της λειτουργίας των φαρμακείων , οι νόμοι Λοβέρδου και Γεωργιάδη, αλλά και από την δίχως προηγούμενο αλλαγή της σύνθεσης των πειθαρχικών συμβουλίων με την απουσία δικαστικών.

Παραδίδοντας τον φάκελο για τα ΓΕΔΙΦΑ ο κ. Λουράντος ζήτησε η απελευθέρωση των τιμών να αφορά μόνο τα ΓΕΔΙΦΑ. Όπως είναι γνωστό στην συνάντηση εκέινη ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι η λίστα αφορά αποκλειστικά 216 σκευάσματα και 43 δραστικές ουσίες δεν πρόκειται να διευρυνθεί στο μέλλον και στη λίστα θα συμπεριληφθούν μόνο όσα σκευάσματα ζητήσουν οι εταιρείες.


Επιβεβαίωσε επίσης ότι η διάθεση των ΓΕΔΙΦΑ υπόκειται σε σαφείς περιορισμούς και δεν θα αλλάξουν, αφού έχουν προκαθοριστεί από την επιστημονική επιτροπή του ΕΟΦ (μικρότερη συσκευασία, διαφορετική περιεκτικότητα, περιορισμός στην διάθεση μόνο 2 εμβαλλαγίων κ.λπ.).


Ο κ. Λουράντος έδωσε ακόμη στον υπουργό τον φάκελο με τα στοιχεία που αποκάλυψε η γενική γραμματέας τηs PGEU, (Ένωση Ευρωπαίων Φαρμακοποιών) όπου φαίνεται ότι οι απελευθερώσεις που ξεκίνησαν εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη, έχουν αποτύχει και οι συνθήκες αντιστρέφονται.


Στη διάρκεια της συζήτησης κατατέθηκαν φάκελοι που αφορούσαν τα θέματα των e-shop, αλλά και, των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα φαρμακεία και της ελεγχόμενης πώλησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και μέσω των φαρμακείων.

"Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που θα δείξει αν η διατυπωμένη θετική θέληση της ηγεσίας του υπουργείου υγείας", είναι και υλοποιήσιμη, επισημαίνει ο κ. Λουράντος.


Βαδίζουμε σε εκλογές των συλλόγων και η τωρινή ηγεσία έχει την ευκαιρία να διορθώσει κάποιες από τις, αστοχίες του παρελθόντος», κατέληξε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Πληροφορίες από iatronet

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου