Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σημαντική μελέτη του Ηλία Χαλιγιάννη για τα συμπληρώματα διατροφής

19/9/2014 2:10:43 μμ
Ο ρόλος του φαρμακοποιού στη σωστή πληροφόρηση του κοινού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Για να κερδίσει ο φαρμακοποιός την εμπιστοσύνη του Έλληνα ασθενή-καταναλωτή σχετικά με τα συμπληρώματα διατροφής, εφόσον είναι προφανές ότι ούτε το νομικό πλαίσιο πρόκειται να τροποποιηθεί, ούτε το ασύδοτο οικονομικό συμφέρον των εταιρειών θα αναγκαστεί να «εκλογικευτεί», ούτε η απομακρυσμένη (διαδικτυακή) αγορά τους με μοναδικό κριτήριο τη χαμηλότερη τιμή θα παραγκωνισθεί, πρέπει να του μιλήσει κατά πρόσωπο για τις ανάγκες του στο θέμα της συμπληρωματικής αγωγής, αναδεικνύοντας έτσι τον αναντικατάστατο επιστημονικό του ρόλο στο χώρο της υγείας και της φαρμακευτικής περίθαλψης.


 

Με γνώμονα αυτή την αρχή, ο φαρμακοποιός Ηλίας Χαλιγιάννης υπογράφει την εμπεριστατωμένη μελέτη του με θέμα: «Συμπληρώματα διατροφής: Ιστορία – Νομοθεσία – Φαρμακολογία. Ο ρόλος του φαρμακοποιού», η οποία θα κυκλοφορήσει ως ένθετο μαζί με το επόμενο τεύχος του Φαρμακευτικού Κόσμου (#147) που αναμένεται να διανεμηθεί στα φαρμακεία τις πρώτες ημέρες του Οκτώβρη.

 

Η σημαντική αυτή μελέτη, στηριγμένη σε πλούσια βιβλιογραφία (231 επιστημονικές αναφορές), καταπιάνεται με τα συμπληρώματα διατροφής που συνιστούν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πεδίο μελέτης, και από ερευνητική άποψη (μοριακή και πειραματική διερεύνηση, κλινική επαλήθευση της φαρμακολογικής τους δράσης) αλλά και γιατί αυτά τα προϊόντα παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια μια ραγδαία αύξηση στην κατανάλωσή τους παγκοσμίως.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της ανανεωμένης πρότασης του Ευρωκοινοβουλίου για τη φαρμακευτική νομοθεσία






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»