Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σεμινάριο για τα εμβόλια και την εμβολιοφοβία

13/11/2017 1:43:51 μμ
Διοργανώνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας προκαλεί τα μέλη του στο σεμινάριο που διοργανώνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 11.00 π.μ. στα γραφεία του (Αδειμάντου 63 Κόρινθος) με θέμα:

«Εμβολιασμοί παιδιών και ενηλίκων – Ασφάλεια και αποτελεσματικότητα εμβολίων – Αντιμετωπίζοντας την εμβολιοφοβία στο φαρμακείο»

Στο σεμινάριο θα συζητηθούν οι τύποι εμβολίων και ο μηχανισμός δράσης τους, πώς διασφαλίζονται η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια τους, ποιοι είναι εμβολιασμοί που οφείλουν να κάνουν οι ενήλικες, σύμφωνα με το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών για το 2017, οι μύθοι και οι αλήθειες για τις αντενδείξεις των εμβολίων, ποια εμβόλια μπορούν να συγχορηγηθούν και ποια όχι και γιατί και τέλος πού οφείλεται η «εμβολιοφοβία» και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μέσα στο φαρμακείο.


Την επιμέλεια και την παρουσίαση αναλαμβάνει ο Διαμαντής Κλημεντίδης, φαρμακοποιός ΕΚΠΑ με MSc στην Κλινική Φαρμακολογία, υπεύθυνος του νοσοκομειακού φαρμακείου στην Ψυχιατρική Κλινική «Αγία Αικατερίνη» της Θεσσαλονίκης, διαχειριστής της ιστοσελίδας clinicalpharmacist.gr και μέλος του Vaccine Safety Net του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.


Πριν από την έναρξη του σεμιναρίου, ο Νίκος Καρβουνόπουλος από το εμπορικό τμήμα του ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. (ο χορηγός της εκδήλωσης), θα ενημερώσει για τη διαχείριση των ΜΗΣΥΦΑ μετά την απελευθέρωση των τιμών τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την πρόσφατη γυναικοκτονία, ένα φαρμακείο στο Ίλιον δηλώνει ότι είναι «εδώ» να στηρίξει






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο