Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σεισμός στην Κω: Ο Φ.Σ. Δωδεκανήσου στη διάθεση των αρχών

24/7/2017 10:08:41 πμ
Στόχος η αντιμετώπιση των συνεπειών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου θέτει στη διάθεση των αρχών όλες του τις δυνάμεις για την από κοινού αντιμετώπιση των συνεπειών που προέκυψαν από τον καταστροφικό σεισμό των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής την Κω.

Υπενθυμίζεται ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Κω, κοντά στις τουρκικές ακτές. Οι καταστροφές στο νησί είναι σημαντικές, κυρίως στην πρωτεύουσα και στο κεντρικό λιμάνι, ενώ δύο νεκροί και 4 πολύ σοβαρά τραυματισμένοι, που έχουν μεταφερθεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, είναι τα ανθρώπινα θύματα.


Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου,  ο οποίος συμπαραστέκεται πάντα σε δύσκολες στιγμές τα μέλη του, έχει ήδη στείλει επιστολές συνεργασίας στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γεώργιο Χατζημάρκο και στον Δήμαρχο Κω κ. Κυρίτση Γεώργιο, προκειμένου να βοηθηθούν οι κάτοικοι της περιοχής. 
Μάλιστα κλιμάκιο του Δ.Σ. επισκέφθηκε το σύνολο των φαρμακείων της πόλεως Κω για να εμπεδώσει το αίσθημα αλληλεγγύης και ηθικής στήριξης των μελών του αφενός, αφετέρου δε για να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι την ομαλή πρόσβαση των κατοίκων της Κω στο φάρμακο.
Στα προβλήματα τα οποία διαπίστωσε, δηλώνει με δελτίο τύπου ότι θα σταθεί αρωγός στους φαρμακοποιούς-μέλη του.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, τα φαρμακεία του νησιού στην πλειονότητά τους είναι σε μέτρια έως καλή κατάσταση, με τις ζημιές να μην είναι τέτοιες, ώστε να αναγκαστούν να διακόψουν τη λειτουργία τους.
Όσο για την προμήθεια των φαρμάκων, ενδεχομένως να μην υπάρξει πρόβλημα, καθώς τα πλοία από τον Πειραιά πηγαίνουν στο λιμάνι της Κεφάλου, ενώ έχει αποκατασταθεί και η ενδοδωδεκανησιακή ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μέσω προβλήτας κοντά στο κεντρικό λιμάνι.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Καμπάνια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη χρόνια φλεβική νόσο






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου