Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Η αγορά του φαρμακείου

τελευταία νέα


Σε τι διαφέρει η ξηροδερμία από την πιτυρίδα;

13/3/2017 4:13:06 μμ
Ξεχωρίστε τις και αντιμετωπίστε και τις δύο!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τις έχουμε δει και τις γνωρίζουμε όλοι. Αλήθεια όμως, τι είναι τελικά αυτές οι αντιαισθητικές λευκές νιφάδες, που μας ενοχλούν όταν γεμίζουν τον γιακά μας; Ξηροδερμία ή πιτυρίδα;

Τι επηρεάζει τη φυσική χλωρίδα του δέρματος;

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το τριχωτό της κεφαλής απολεπίζεται κάθε 20-30 μέρες. Παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, οι ορμονικές διαταραχές, το άγχος, η χρήση κακής ποιότητας σαμπουάν, conditioner, ή και υπερβολική χρήση προϊόντων styling μπορούν να επηρεάσουν τη φυσική χλωρίδα του δέρματος με αποτέλεσμα το τριχωτό να απολεπίζεται πολύ πιο γρήγορα.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Το πρώτο βήμα στην αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η σωστή διάγνωση. Δυστυχώς εκεί είναι που γίνεται ένα βασικό λάθος.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων που πιστεύουν ότι έχουν πιτυρίδα κάνουν λάθος και αυτό γιατί έχουν τελικά ξηροδερμία.

Η ξηροδερμία μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε ηλικία και εποχή και οι κλασικές ενδείξεις της είναι: η αυξημένη απολέπιση (οι γνωστές νιφάδες), οι κοκκινίλες και η φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής.

Η πιτυρίδα, από την άλλη μεριά, είναι επίσης ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πάνω από το 20% των γυναικών και πάνω από το 30% των ανδρών. Είναι μια χρόνια πάθηση του δέρματος του κεφαλιού. Όταν αναφερόμαστε σε πιτυρίδα εννοούμε την αποκόλληση νεκρών κερατινοκυττάρων από την επιδερμίδα του κεφαλιού με τη διαδικασία της απολέπισης. Η πιτυρίδα δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα καθώς πολύ συχνά συνοδεύεται από έντονο κνησμό και ερεθισμό.

Η ομοιότητα των συμπτωμάτων τους οδηγεί σε λάθος αγωγή, χωρίς αποτελέσματα! Υπάρχουν όμως μερικές διαφορές στις δύο αυτές παθήσεις που μπορούν να γίνουν ορατές και με το μάτι: για παράδειγμα, οι φολίδες ή νιφάδες της πιτυρίδας είναι πιο μεγάλες και πιο λιπαρές, ενώ της ξηροδερμίας πιο λεπτές. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε εν συντομία ότι η πιτυρίδα αποτελεί τη «λιπαρή» ξηροδερμία.

Υπάρχει λύση;

Υπάρχει, και είναι φυσική, αποτελεσματική και ολιστική! Η APIVITA ανανεώνει τις ήδη πετυχημένες εξειδικευμένες συνθέσεις της με μοναδικές καινοτομίες και εμπλουτίζει τη φυσική σειρά των σαμπουάν για ξηροδερμία και πιτυρίδα με ένα νέο, μοναδικό - pre shampoo - λάδι «DANDRUFF RELIEF OIL» με σέλερι, πρόπολη & 4 αιθέρια έλαια για τις πιο σοβαρές και επίμονες περιπτώσεις, που ανακουφίζει άμεσα και μειώνει τον έντονο κνησμό!

Το μασάζ με έλαια έχει ευεργετικές ιδιότητες τόσο στο τριχωτό όσο και στα μαλλιά. Τα έλαια ενυδατώνουν το τριχωτό μειώνοντας τη ξηρότητα και τις νιφάδες, ενώ το μασάζ τονώνει τη μικροκυκλοφορία επιτρέποντας στο θύλακα της τρίχας να απορροφήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για υγιή ανάπτυξη.

Τα δύο σαμπουάν που ολοκληρώνουν τη σειρά, έχουν ανανεωμένες συνθέσεις και μπορείτε να επιλέξετε εκείνο που θα καλύψει τη δική σας ανάγκη.

Σέλερι, λευκή ιτιά και πρόπολη είναι τα βασικά συστατικά της σειράς. Το σέλερι ενυδατώνει το τριχωτό, μειώνει την απολέπιση που σχετίζεται με τη ξηροδερμία και τη λιπαρή πιτυρίδα. Ανακουφίζει από τη φαγούρα, τον ερεθισμό και την ερυθρότητα καθώς μειώνει σημαντικά το μεταβολισμό του μικροοργανισμού Malssezia furfur, που σχετίζεται με την εμφάνιση της πιτυρίδας. Χρησιμοποιούμε φυσικό σαλικυλικό οξύ από φλοιό λευκής ιτιάς που βοηθά στην απολέπιση και έχει αντιμικροβιακή δράση. Ταυτόχρονα, το αντιμικροβιακό εκχύλισμα πρόπολης έχει στοχευμένη δράση κατά του μικροοργανισμού malassezia furfur.



Extra ΤIPS

Δεν χρειάζεται κάποιο θαύμα για υγιή και όμορφα μαλλιά! Μπορούμε να διατηρούμε την υγεία των μαλλιών μας ακολουθώντας τις εξής απλές συμβουλές:

• Περιορίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την έκθεση σε χημικούς παράγοντες που μπορεί να ξηράνουν το τριχωτό και να προκαλέσουν ερεθισμό.

• Αποφεύγουμε το ξύσιμο του κεφαλιού καθώς μπορεί να τραυματιστεί το τριχωτό και να γίνει ευάλωτο σε μολύνσεις.

• Πίνουμε άφθονο νερό και να ακολουθούμε μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε ψευδάργυρο, ω-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνες Β και Ε. Δεν ξεχνάμε λαχανικά και φρούτα σε καθημερινή βάση!

• Μειώνουμε το άγχος της καθημερινότητας. 'Ασκηση, περπάτημα, επαφή με τη φύση, βαθιές αναπνοές, ό,τι μας κάνει χαρούμενους, βοηθάει πάντα στην εσωτερική ισορροπία και επιδρά θετικά και στην εξωτερική μας εμφάνιση.


Η σειρά APIVITA HAIR CARE διατίθεται σε επιλεγμένα φαρμακεία σε όλη την Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.apivita.com/hellas/new/ksirodermia-kai-pityrida-peite-antio-me-seleri-leuki-itia-kai-propoli/


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προλαμβάνει, περιποιείται, ανακουφίζει από τα συμπτώματα του Διαβητικού Ποδιού
Με την «Podia Διαβητικό Πόδι - Κρέμα Προστασίας και Περιποίησης»






Σχετικά άρθρα

Για καλύτερη διάθεση & ευεξία… Mindzen!
Κυκλοφορεί από τη Medem
Vichy: Νέο Pureté Thermale Cleansing Gel για ολοκληρωμένο καθαρισμό και ντεμακιγιάζ
Με ηφαιστειακό νερό, νιασιναμίδη και γλυκερίνη