Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Σε νέο γύρο τιμολόγησης φαρμάκων προχωράει το υπουργείο Υγείας

4/11/2014 9:55:57 πμ
Η τιμολόγηση θα μπορούσε να αφορά το σύνολο των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε νέο γύρο τιμολόγησης φαρμάκων προχωράει το υπουργείο Υγείας, με τον Ε.Ο.Φ. να εξετάζει ακόμη και την τιμολόγηση του συνόλου των φαρμάκων, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα. Αποφασισμένοι εμφανίζονται το υπουργείο Υγείας, ο Ε.Ο.Φ. και η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων να δώσουν τιμές, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα σκευάσματα που έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα.


Όπως ανέφερε σε πρόσφατο συνέδριο ο β' αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Φ. Ι. Καραφύλλης, η τιμολόγηση θα μπορούσε να αφορά το σύνολο των φαρμάκων.

Σύντομα, «θα έχουν τιμή όλα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραφύλλης, ενώ φθάνουν και οι τελευταίες ενστάσεις και διευκρινίσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες (η προθεσμία λήγει σήμερα). Πληροφορίες ωστόσο από την Αριστοτέλους θέλουν τη διαδικασία της τιμολόγησης να είναι πιο περίπλοκη, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το αν θα δοθεί τελικά τιμή σε όλους τους κωδικούς. Ταυτόχρονα, υπάρχει πάντα και το ζήτημα της διόρθωσης τιμών, πάγιο αίτημα των φαρμακευτικών εταιρειών την τελευταία δύσκολη περίοδο.


Όπως είχε ανακοινώσει ο Ε.Ο.Φ., η επόμενη φάση της τιμολόγησης αφορά 717 σκευάσματα, τα οποία και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του. Ανάμεσα σε αυτούς τους κωδικούς βρίσκονται και 100 πρωτότυπα φάρμακα.

Η διαδικασία της τιμολόγησης για το νέο δελτίο τιμών αφορά πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα για τα οποία είχαν κατατεθεί αιτήσεις για τιμολόγηση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου αλλά και γενόσημα για τα οποία είχαν κατατεθεί αιτήσεις έως και τις 15 Οκτωβρίου. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και αιτήματα που αφορούν σε επανένταξη προϊόντων σε Δελτίο Τιμών.


Πηγή: virus.com.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα
Για τη θεραπεία της ενεργού μέτριας έως σοβαρής διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας






Σχετικά άρθρα

«Λάθος του υπουργείου Υγείας για τα σκευάσματα κωδεΐνης»
4 φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απένταξή τους από τη θετική λίστα
Εστάλησαν τα πρώτα SMS με τις νέες ηλικιακές ομάδες δικαιούχων για δωρεάν μαστογραφία
Θα ακολουθήσει το πρόγραμμα πρόληψης για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας και του παχέος εντέρου
ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο