Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Σε κυκλοφορία η "κρητική ασπιρίνη"

13/10/2015 1:06:16 μμ
Έρχεται το φυσικό παυσίπονο με βότανα και ελαιόλαδο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



«Σάρκα και οστά» παίρνει το επίτευγμα του Πανεπιστημίου της Κρήτης, η περίφημη "κρητική ασπιρίνη", η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 9 Νοεμβρίου με την ονομασία "Κρητικόν Ίαμα". Αυτό ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής Πειραματικής Ενδοκρινολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηλίας Καστανάς, κατά τη διάρκεια συνεδρίου για το ελαιόλαδο που πραγματοποιήθηκε στην Κριτσά Λασιθίου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Την ίδια ημέρα το σκεύασμα θα κυκλοφορήσει στα φαρμακεία της Κρήτης και δύο μέρες αργότερα το φάρμακο θα τοποθετηθεί σε όλα τα φαρμακεία της Ελλάδας, σε τιμή προσιτή στους καταναλωτές.

Ο κ. Καστανάς ανακοίνωσε επίσης ότι γίνονται έρευνες για να κυκλοφορήσει ένα ακόμα φάρμακο κατά τις χοληστερίνης, από ελαιόλαδο και αρωματικά φυτά,  αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Η «κρητική ασπιρίνη», σε μορφή κάψουλας για εύκολη κατάποση, αποτελείται από τρία είδη κρητικών βοτάνων, δίκταμο, θυμάρι και φασκόμηλο, και από περίφημο κρητικό ελαιόλαδο, συνδυάζοντας τις θαυματουργές τους ιδιότητες ενάντια στο κρυολόγημα, τη γρίπη, τον πυρετό και τον πόνο, και τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η σύγχρονη φαρμακευτική επιστήμη. Να υπενθυμιστεί εδώ ότι μετά από πολύχρονη έρευνα, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ηλίας Καστανάς, Χρήστος Λιονής και Στέργιος Πυρίντσος, με τη συνεργασία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και της φαρμακοβιομηχανίας Gallenica, δημιούργησαν ένα βιολογικό φαρμακευτικό σκεύασμα με εντυπωσιακά αντι-ιικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της γρίπης και των λοιμώξεων του αναπνευστικού, μειώνοντας μάλιστα το χρόνο εμφάνισης των συμπτωμάτων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης







Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Τα φάρμακα με hydroxyprogesterone αποσύρονται από την αγορά της Ε.Ε.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας
WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month