Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σε εξώδικο προχώρησε ο Π.Φ.Σ. για την επικύρωση των αρχαιρεσιών

25/7/2014 10:40:26 πμ
Διορία μέχρι το τέλος του μήνα δίνει ο Σύλλογος στην Περιφέρεια Αττικής
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σε εξώδικη δήλωση προχώρησαν εκπρόσωποι του Π.Φ.Σ. κατά της Περιφέρειας Αττικής, με κοινοποίηση στον υπουργό Υγείας Μ. Βορίδη και στον υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Ντινόπουλο, λόγω της αδικαιολόγητης καθυστέρησης για την έγκριση των αρχαιρεσιών του Συλλόγου.

 

Σύμφωνα με το κείμενο του εξώδικου, το πρωτόκολλο έγγραφο, με το οποίο αιτήθηκε η έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. είχε υποβληθεί στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής στις 20 Ιουνίου 2014. Σημειώνεται δε ότι η αρμοδιότητα για την έγκριση των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. έχει αποδοθεί στην Περιφέρεια Αττικής από το 2010 με το νόμο 3852/2010.


Η καθυστέρηση πάνω από ένα μήνα της έγκρισης θεωρείται αναιτιολόγητη και «έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα εις την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Π.Φ.Σ., καθώς επίσης έχει δυσχεράνει την εκπροσώπηση των φαρμακοποιών ενώπιον των Αρχών».


Ως εκ τούτου ο Π.Φ.Σ. ζητά μέχρι τις 31 Ιουλίου 2014 να προβεί η υπηρεσία στην έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του, διαφορετικά θα πρέπει να απορρίψει το σχετικό αίτημα, αποστέλλοντας τη σχετική απόφασή της. Αν δεν γίνουν όλα αυτά, ο Π.Φ.Σ. επιφυλάσσεται να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των συμφερόντων του.

 


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του εξώδικου:

 


«Όπως πολύ καλά γνωρίζετε στις 20.6.2014 υποβάλαμε ενώπιον της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής το υπ? αριθμόν πρωτοκόλλου 1920/20.6.2014 έγγραφο του Π.Φ.Σ. (το οποίο έλαβε υπ? αριθμόν πρωτοκόλλου 12561/20.6.2014 της υπηρεσίας σας), με το οποίο αιτούμεθα την έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. της 14ης Ιουνίου 2014 για την ανάδειξη του δεκαπενταμελούς (15) Διοικητικού Συμβουλίου και των πέντε (5) τακτικών και πέντε (5) αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου, συνυποβάλλοντας το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.

Ως επίσης γνωρίζετε, σύμφωνα με τα άρθρα 28 και 59 του Ν. 3601/1928 η έγκριση των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. και του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου αποτελούσε αρμοδιότητα του Υπουργού Υγείας. Κατόπιν η ως άνω αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στο Νομάρχη Αττικής δυνάμει του άρθρου 4 του Ν. 2240/1994, ως έχει ερμηνευτεί με την παρ. 4 του άρθρου 20 του Ν. 2386/1996. Εν συνεχεία με το άρθρο 1 παρ. 2 του Ν. 2503/1997 μεταφέρθηκε εκ νέου η ως άνω αρμοδιότητα στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής. Τέλος, με το άρθρο 186 Ζ, ΙΙ 12 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) η ως άνω αρμοδιότητα μεταφέρθηκε στην Περιφέρεια Αττικής, όπου εδρεύει ο Π.Φ.Σ.

Την αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής για την έγκριση των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. για την ανάδειξη των μελών του Δ.Σ. και του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου απεδέχθησαν οι Υπηρεσίες σας, κατόπιν σχετικής νομικής διερεύνησης. Για το λόγο αυτό άλλωστε αποστείλατε την κ. Γεωργία Ντελή, υπάλληλο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ως αντιπρόσωπο της Διοίκησης – εκπρόσωπο της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εποπτεύσει την εκλογική διαδικασία.

Παρά την παρέλευση ενός και πλέον μήνα από την εκ υποβολή του αιτήματος για την έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ., για άγνωστη εις ημάς αιτία αδικαιολογήτως δεν έχετε εισέτι απαντήσει.

Η αναιτιολόγητη αυτή καθυστέρηση έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα εις την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Π.Φ.Σ., καθώς επίσης έχει δυσχεράνει την εκπροσώπηση των φαρμακοποιών ενώπιον των Αρχών.

Επειδή αδυνατούμε να αντιληφθούμε τους λόγους της καθυστέρησής σας αυτής

Επειδή διαμαρτυρόμεθα εντόνως για την εν λόγω παράλειψή σας

Επειδή η παρούσα είναι νόμιμη, βάσιμη και αληθής

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

(Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός μας)

Σας καλούμε όπως μέχρι την 31η Ιουλίου 2014 προβείτε στην έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ., άλλως, απορρίψατε το σχετικό αίτημα ειδικώς και αιτιολογημένως, αποστέλλοντας πάραυτα τη σχετική απόφασή σας.

Στην περίπτωση που δεν ενεργήσετε όσα ανωτέρω νομίμως ορίζονται, επιφυλασσόμεθα να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του Π.Φ.Σ.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς ην αύτη απευθύνεται προς γνώσιν της και για κάθε νόμιμη συνέπεια, αντιγράφοντας παράλληλα ολόκληρη εις την επιδοτήρια έκθεση.


Αθήνα, 23 Ιουλίου 2014


 

ΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΕΣ ΧΡΕΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ

ΗΛΙΑΣ ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ»

 

 


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο
Για το θέμα της Ενιαίας Φαρμακευτικής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη