Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε ανύπαρκτους γιατρούς στέλνει το υπουργείο Υγείας τους ασφαλισμένους

18/6/2018 11:24:43 πμ
Καταγγελία του ΙΣΑ για το θεσμό του Οικογενειακού Ιατρού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Για παραπλάνηση των ασφαλισμένων κατηγορεί το υπουργείο Υγείας ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), υποστηρίζοντας ότι παραπέμπει τους ασθενείς σε ανύπαρκτους οικογενειακούς γιατρούς.


Όπως αναφέρει ο σύλλογος αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση στον ιατρικό κόσμο αναρτήθηκε κείμενο στα έντυπα συνταγών φαρμάκων και εξετάσεων στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με το οποίο προτρέπονται οι ασθενείς να εγγραφούν σε οικογενειακό ιατρό αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποτελεί προϋπόθεση για να εξυπηρετηθούν!


«Πρόκειται για άλλη μία πτυχή της -πρόχειρης, αποσπασματικής και ελλειμματικής- υλοποίησης του συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στη χώρα μας που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία δύο χρόνια και πλέον δρομολογείται εσπευσμένως στο πλαίσιο της υλοποίησης προαπαιτούμενων μέχρι τον Αύγουστο.


Υπό αυτές τις συνθήκες δημιουργίας ΠΦΥ, το ότι ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις προκηρύξεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ δεν ξένισε κανέναν. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν ελάχιστοι οικογενειακοί γιατροί οι οποίοι μάλιστα δεν έχουν ακόμα υπογράψει τη σύμβασή τους. Η δε απόφαση του υπουργείου Υγείας να «βαφτίσει» οικογενειακούς γιατρούς τους γιατρούς που υπηρετούν σε Κέντρα Υγείας, αγροτικά ιατρεία κλπ αποτελεί μία ακόμα κίνηση αυθαιρεσίας και προχειρότητας», τονίζει ο ΙΣΑ.

«Το σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας έχει καταρρεύσει πριν ακόμα ξεκινήσει καθώς ο ιατρικός κόσμος γύρισε την πλάτη στις απαξιωτικές αμοιβές και συνθήκες εργασίας. Το υπουργείο Υγείας πάνω στο πανικό του έφτασε στο σημείο να παραπέμπει τους ασθενείς σε γιατρούς-φαντάσματα! Πρόκειται για μία ακόμα αψυχολόγητη κίνηση ερασιτεχνισμού που αναδεικνύει την επικίνδυνη προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται η δημόσια υγεία» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο