Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε αγοραστή-συντονιστή υπηρεσιών υγείας μετατρέπεται ο ΕΟΠΥΥ

19/9/2013 12:59:36 μμ
Ανακοίνωση υπουργού Υγείας και αντίδραση εργαζομένων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μεγάλη απόφαση πήρε ο σήμερα, Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υγείας, ?Αδωνις Γεωργιάδης, για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας με τις δηλώσεις του περί αλλαγής της λειτουργίας του.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση φαίνεται πως προχωρά στη δημιουργία ενός νέου, αυτόνομου φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ αποκλειστικά σε αγοραστή υπηρεσιών Υγείας, αλλά και συντονιστή και διαχειριστή των εισφορών Υγείας, καθώς και των πληρωμών του δημοσίου συστήματος Υγείας προς τους παρόχους του.

 

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο "Healthworld", ο υπουργός Υγείας έκανε επιπλέον λόγο για ενοποίηση όλων των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, όλων των Κέντρων Υγείας και όλων των περιφερειακών ιατρείων του ΕΣΥ υπό τον νέο φορέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, στον οποίο θα ενταχθούν επίσης και ιδιώτες γιατροί.

Ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι το σχέδιο θα διορθωθεί οριακά κατά τη διάρκεια του "εξαντλητικού διαλόγου" με όλους τους εμπλεκομένους φορείς, ενώ ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αποκτήσει "κλειστό ετήσιο προϋπολογισμό", προκειμένου όλοι να γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσα, τι και που θα δαπανούν.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ

Όσο για τους εργαζομένους του Οργανισμού, εκείνοι μιλούν για "σκόπιμη και προσχεδιασμένη απαξίωση και διάλυση των μονάδων Υγείας του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας". Θεωρούν ότι η εξέλιξη αυτή θα σημάνει, πέρα από την οριστική διάλυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, την απόλυση γιατρών και εργαζομένων του Οργανισμού. Μάλιστα, αποκαλύπτει ότι ο ίδιος ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε το προεδρείο της ότι οι εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα μπουν κατά πάσα πιθανότητα στο δεύτερο κύμα της διαθεσιμότητας – κινητικότητας…

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των Εργαζομένων, ο ΕΟΠΥΥ εξυπηρετεί σήμερα στις μονάδες του μόλις το 25% εκ του συνόλου των 10,5 εκατ. ασφαλισμένων του, έναντι του 80% σε σύνολο 5 εκατ. ασφαλισμένων την εποχή της έναρξης της λειτουργίας του νέου Οργανισμού!

Είναι ενδεικτικό ότι στα εργαστήρια του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιήθηκαν το 2010 1,42 εκατ. αιμοληψίες για αιματολογικές εξετάσεις, ενώ το 2012 πραγματοποιήθηκαν περίπου 500.000, καθώς οι δραματικές ελλείψεις των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ σε προσωπικό, μηχανήματα και αντιδραστήρια αποτελούν ευθεία πριμοδότηση των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων όλης της χώρας, τα οποία απομυζούν τον Οργανισμό.


 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη






Σχετικά άρθρα

Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο
e-ΕΦΚΑ: Σε τροχιά υλοποίησης τρία σημαντικά ψηφιακά έργα
Και κορυφαία διάκριση από διεθνή φορέα για υπηρεσίες του
Sanofi: Η αυτονομία της Ευρώπης στην Υγεία να γίνει άμεση προτεραιότητα
Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη