Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε 1 χρόνο η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 & 2012

4/7/2017 10:46:30 πμ
Τουλάχιστον τα εν λόγω χρέη δεν θα παραγραφούν
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Παράταση ενός χρόνου δίνει η κυβέρνηση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του 2011 και 2012 (που δημιουργήθηκαν πριν από τη συγχώνευση των ασφαλιστικών ταμείων στον ΕΟΠΥΥ).
Μετά από παλινωδίες ετών, η κυβέρνηση προσδιόρισε μέσω ΦΕΚ πότε τελικώς θα αποπληρώσει τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί από ΙΚΑ, ΟΠΑΔ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ και άλλα ταμεία προς τους φαρμακοποιούς και προς τους άλλους παρόχους υγείας. Το θετικό είναι ότι τα εν λόγω χρέη δεν θα παραγραφούν.

Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ Τεύχος Β' 2195/27.06.2017, με τίτλο: «Τροποποίηση της αριθμ. 2/57103/ΔΠΓΚ/23.6.2016 απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών "Εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων (Β' 1932)"», στην παράγραφο 6 (σελ. 22079) αναφέρεται: "το πρόγραμμα επιχορήγησης για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ολοκληρώνεται στις 30.6.2018".

Δείτε εδώ πόσα χρέη έχουν συσσωρευτεί προς τους φαρμακοποιούς ανά ταμείο και φαρμακευτικό σύλλογο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ είχε υποσχεθεί στους φαρμακοποιούς ότι η διαδικασία αποπληρωμής θα προχωρούσε άμεσα.

Ωστόσο στην ίδια παράγραφο του εν λόγω ΦΕΚ, ξεκαθαρίζεται ότι τα νέα χρέη που δημιουργούνται πρέπει να εξοφλούνται μέχρι το τέλος του επόμενου από τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μήνα.

Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Οι λοιποί φορείς της Γενικής Κυβέρνησης οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μέχρι το τέλος του επόμενου από τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης μήνα, ενώ η προθεσμία αυτή δύναται να παρατείνεται σε εξαιρετικές περιπτώσεις μετά από αιτιολογημένο αίτημα που υποβάλλεται στη ΔΠΓΚ του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, μέσω της οικείας ΓΔΟΥ.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι






Σχετικά άρθρα

Επί 4 μήνες άφαντο το φάρμακο Ursofalk
Αιχμές για λανθασμένες προτεραιότητες του υπ. Υγείας από τον βουλευτή Παύλο Πολάκη
Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών
'Αμεση και ισότιμη πρόσβαση των πολιτών σε καινοτόμες θεραπείες ζητούν οι Ενώσεις Ασθενών