Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

SANDOZ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά των κεφαλοσπορινών της GSK

21/10/2021 8:48:50 πμ
Με τρία καθιερωμένα brands, ενισχύει την παγκόσμια θέση της στην αγορά των αντιβιοτικών φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Sandoz, θυγατρική της Novartis, ολοκλήρωσε με επιτυχία την εξαγορά των σκευασμάτων κεφαλοσπορινών της GSK. Με αυτήν την συμφωνία, η Sandoz αποκτά τα δικαιώματα τριών καθιερωμένων brand σε περισσότερες από 100 αγορές, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την ηγετική της θέση στα αντιβιοτικά φάρμακα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020, οι συνδυασμένες πωλήσεις των τριών αυτών σκευασμάτων ανήλθαν σε περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στις αντίστοιχες αγορές τους.

«Τα αντιβιοτικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των σύγχρονων συστημάτων υγείας και κεντρικό πυλώνα της προσφοράς της Sandoz στους ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο. Η επιτυχημένη και έγκαιρη ολοκλήρωση αυτής της σημαντικής συμφωνίας αποτελεί πρόσθετη απόδειξη της δέσμευσης της Sandoz να παραμείνει κορυφαίος προμηθευτής αυτών των τόσο απαραίτητων φαρμάκων σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Οι κεφαλοσπορίνες αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι αντιβιοτικών φαρμάκων βάσει των παγκόσμιων πωλήσεων και αυτή η εξαγορά συμπληρώνει την κορυφαία θέση μας στα γενόσημα σκευάσματα πενικιλινών, το άλλο σημαντικό κομμάτι. Επιπλέον ανοίγει το δρόμο για περισσότερες συνέργειες με γνώμονα την αυξημένη παρουσία μας στις αγορές», δήλωσε ο Richard Saynor, CEO της Sandoz.

Σύμφωνα με την ολοκληρωμένη παραγωγική στρατηγική της, μακροπρόθεσμος στόχοςτης Sandoz είναι η παραγωγή συγκεκριμένου brand με Cefuroxime axetil σε εγκαταστάσεις του δικού της δικτύου, με την παγκόσμια παραγωγή αντιβιοτικών να συγκεντρώνεται στις κύριες παραγωγικές της εγκαταστάσεις στο Kundl της Αυστρίας.

Το Μάιο, η Sandoz ανακοίνωσε τα σχέδιά της που αφορούν την επένδυση περισσοτέρων από 150 εκατομμυρίων ευρώ στο μοναδικά καθετοποιημένο δίκτυο παραγωγής αντιβιοτικών στην Ευρώπη.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

14/5/2024 12:07:53 πμΜαμά για πάντα!
Στην ITF Hellas Α.Ε. η έναρξη της μητρότητας εορτάζεται με σύμμαχο τα προϊόντα Iofolen®
Ενημερωτική εκστρατεία με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Συστηματικού Ερυθηματώδη Λύκου






Σχετικά άρθρα

Τα φάρμακα που φέρνουν έσοδα
Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024
Όμιλος VOYATZOGLOU: Έργο Micro-Picking για σύγχρονο κέντρο διανομής φαρμακαποθήκης
Προετοιμάζει 1000 παραγγελίες/ώρα, με μεγάλη ακρίβεια
BAUSCH + LOMB Hellas: Στην 5η  θέση των  Best Workplaces™ 2024
Και στη 2η θέση των Best Workplaces™ For Women 2024
Νέα διοικητική δομή στη Γρ. Σαράντης
Ο Κυριάκος Σαράντης εκλέχτηκε πρόεδρος και ο Γιάννης Μπούρας ανέλαβε CEO