Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σαφάρι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής

28/9/2023 10:53:57 μμ
Κόβονται πρόστιμα χωρίς λογική σύμφωνα με τον Κώστα Λουράντο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκνευρισμό και αναστάτωση έχουν προκαλέσει οι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της εφορίας στα φαρμακεία της Αττικής, με τους φαρμακοποιούς να δηλώνουν αγανακτισμένοι με τα «αναίτια πρόστιμα», όπως τα χαρακτηρίζουν, και τα οποία δίνονται «χωρίς κάποια λογική». 


Όπως εξήγησε, μιλώντας στο f.daily, ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος «εφοριακοί παίρνουν σβάρνα τα φαρμακεία και με το επιχείρημα ότι τα σκευάσματα που προμηθεύτηκαν a-priori τα πούλησαν το ίδιο έτος κόβουν πρόστιμα». Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική, όπως επισημαίνει ο Κ. Λουράντος, καθώς τα προϊόντα που προμηθεύονται τα φαρμακεία τις περισσότερες φορές στοκάρονται και πωλούνται τα προσεχή χρόνια, ενώ το κέρδος του φαρμακοποιού δεν πρέπει να θεωρείται μεικτό στο 25%, καθώς είναι πολύ χαμηλότερο.

«Το γεγονός ότι υπάρχουν τιμολόγια και παραστατικά για το έτος 2021 δεν σημαίνει ότι όλα διοχετεύτηκαν στην αγορά το ίδιο έτος. Μπορεί να είναι στοιβαγμένα στις αποθήκες μας για χρόνια», καταλήγει ο πρόεδρος του ΦΣΑ. 


Ήδη ο Σύλλογος έχει ζητήσει συνάντηση με τον γενικό γραμματέα ή και τον υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να δοθούν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, ενώ στη συνάντηση θα παρευρίσκεται και λογιστής που ασχολείται με τη φορολογία των φαρμακείων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Απέσπασε 5 διακρίσεις στα «Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς 2024»






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου