Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ρημάζουν τα κολλαγόνα από τα φαρμακεία οι ληστές

15/12/2016 12:38:10 μμ
Είναι μάλλον το πιο δημοφιλές κλοπιμαίο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


 

Τα προϊόντα κολλαγόνου έχουν βάλει στο μάτι οι κλέφτες των φαρμακείων, καθώς σύμφωνα με έγγραφα του συνδέσμου των φαρμακοποιών τα συγκεκριμένα περιστατικά κλοπών αυξάνονται.

 

Σε δημοσίευμα του το Έθνος αναφέρεται σε περιστατικά κλοπών, όπως αυτό σε κλοπή τεσσάρων μπουκαλιών κολλαγόνου από φαρμακείο της Ηλιούπολης. Στην περιοχή της Κυψέλης 35χρονος, μπήκε στο φαρμακείο, έχοντας το όνομα φαρμάκου γραμμένο σε ένα χαρτάκι, και με τρόπο που δεν έγινε αντιληπτός έβαλε μπουκάλια κολλαγόνου σε πλαστική σακούλα που έχει μαζί του. Τρία κολλαγόνα και ένα μεγάλο κουτί αδυνατιστικό αφαίρεσαν από φαρμακείο της Νέας Σμύρνης δύο αλλοδαποί, προφασιζόμενοι ότι ψάχνουν για ένα φάρμακο που είναι σε έλλειψη.

 

Ο ένας περίμενε στον πάγκο και ο άλλος τοποθετούσε τα κλοπιμαία σε μία μαύρη τσάντα «ταχυδρόμου». Ανάλογο περιστατικό συνέβη και σε φαρμακείο στον Βύρωνα με αλλοδαπό γύρω στα 40, ο οποίος συνελήφθη και η αστυνομία βρήκε πάνω του διάφορα είδη φαρμακείου, τα οποία είχε προφανώς αρπάξει από άλλα καταστήματα. Δύο κολλαγόνα, ένα προϊόν υαλουρονικού οξέος και δύο καλλυντικές κρέμες έκλεψε άγνωστος από φαρμακείο του Αγίου Δημητρίου, ενώ φαρμακοποιοί της Ηλιούπολης καταγγέλλουν ότι κυκλοφορούν στην περιοχή άτομα που κλέβουν μπουκάλια με κολλαγόνο. Τέτοια περιστατικά έχουν γίνει και σε φαρμακεία στην Καλλιθέα, στη Ν. Πέραμο και στο 'Ανω Καλαμάκι.


«Οι κλοπές και οι διαρρήξεις είναι πολύ συχνές στα φαρμακεία», εξηγεί ο Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του ΦΣΑ. Ο ίδιος έχει πέσει δύο φορές θύμα κλοπής. Την πρώτη φορά διέρρηξαν το φαρμακείο του στη Νέα Σμύρνη, αρπάζοντας χρήματα και ένα λάπτοπ και τη δεύτερη, ενώ οδηγούσε, άγνωστος τον απείλησε με όπλο και του πήρε την τσάντα με χρήματα στο κέντρο της Αθήνας.

 

Πηγή: Έθνος


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη