Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ραγδαία αλλαγή του τοπίου στα ΜΗΣΥΦΑ

20/1/2017 9:46:53 πμ
Φαρμακοποιοί: Τους είχαμε προειδοποιήσει
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η απελευθέρωση των τιμών των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) είναι γεγονός και οι πρώτες αυξήσεις σε σκευάσματα ευρείας κυκλοφορίας αρχίζουν να εμφανίζονται στην αγορά.


Όπως ακριβώς είχαν προειδοποιήσει οι φαρμακοποιοί, πρόκειται για αναμενόμενη τακτική των εταιρειών: όταν τα σκευάσματά τους τοποθετηθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ, θα μειώσουν τις τιμές, τις οποίες όμως έχουν φροντίζει να αυξήσουν νωρίτερα.


Ήδη η εταιρεία Reckitt Benckiser  ενημερώνει τους φαρμακοποιούς ότι από 1/2/2017 αυξάνει τις χονδρικές τιμές των ΜΥΣΥΦΑ της έως και 20% και τους καλεί μάλιστα να... προλάβουν να αγοράσουν φθηνά για να πωλούν «ακριβά» από 1/2. Τα φάρμακα που διακινεί είναι τα σκευάσματα STREPSILS, NUROFEN, STREPFEN, GAVISCON και άλλα.


Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του ΠΦΣ Γιάννη Δαγρέ "τα γεγονότα μιλούν μόνα τους, αφού ως επιστήμονες Υγείας έχουμε πολλές φορές προειδοποιήσει την κυβέρνηση να ΜΗΝ απελευθερωθούν οι τιμές αυτών των φαρμάκων. Κάτι τέτοιο θα αυξήσει δραματικά, σε βάρος της τσέπης του κόσμου, αυτά τα σκευάσματα.
Μάλιστα επιβεβαιωθήκαμε με τον χειρότερο τρόπο αφού δεν έχουν περάσει ούτε καν λίγες ημέρες από την 1η Ιανουαρίου 2017, που βάσει παλαιότερου Νόμου του 2014 οι τιμές απελευθερώθηκαν και αμέσως άρχισε ο χορός της ακρίβειας από την κερκόπορτα που άνοιξε η απελευθέρωση τιμών".
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum
Η Nathalie Moll απαντά στην ψηφοφορία της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο