Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πρώτοι σε ηπατίτιδα αλλά χωρίς φάρμακα

18/12/2015 2:52:00 μμ
Μια ακόμη θλιβερή πρωτιά διεκδικεί η χώρας μας. Ελέω μνημονίου και κρίσης, παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων ηπατίτιδας εγκυμονώντας σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια υγεία. Μάλιστα τη στιγμή, που εμφανίζεται το άκρως αυτό ανησυχητικό φαινόμενο, ο ΕΟΠΥΥ τσεκουρώνει τα φάρμακα που λαμβάνουν οι χιλιάδες πάσχοντες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ 300.000 συμπολίτες μας είναι φορείς της ηπατίτιδας Β και άλλοι 200.000 είναι φορείς της ηπατίδας C.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, σε όλο τον κόσμο περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια άτομα έχουν μολυνθεί με τον ιό της ηπατίτιδας Β, εκ των οποίων περίπου 350 εκατομμύρια είναι χρόνιοι φορείς.

Όσον αφορά την ηπατίτιδα C, έχει υπολογιστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι 200 εκατομμύρια άτομα είναι χρόνιοι φορείς της νόσου.

Φάρμακα με το σταγονόμετρο

Παρ? όλα αυτά τα σοκαριστικά στοιχεία, στην Ελλάδα του 21αιωνα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» «ο ΕΟΠΥΥ εγκρίνει με το σταγονόμετρο την χορήγηση νέων φαρμάκων στους πάσχοντες, όταν διεθνώς ακολουθείται η πρακτική τα συγκεκριμένα φάρμακα να εγκρίνονται ακόμη και σε όσους ασθενείς έχουν μέτριες βλάβες στο ήπαρ».

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου, οι οποίοι κρούουν των κώδωνα του κινδύνου, η ηπατίτιδα C εξελίσσεται σε σοβαρό χρόνιο νόσημα περίπου στο 80% των ασθενών και χωρίς επιτυχημένη θεραπευτική αγωγή το 30-50% θα παρουσιάσει κίρρωση ήπατος. Ένα ποσοστό που αγγίζει το 1-5% θα αναπτύξει και ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα σε 20 έως 30 έτη.

 



Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό