Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

Πρώτη Φροντίδα: 3η Διημερίδα Εκπαίδευσης στην Επείγουσα Προνοσοκομειακή Βοήθεια

12/2/2015 12:29:56 μμ
13 και 14 Φεβρουαρίου Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας, Δήλου 1 Γουδή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει την 3η εκπαιδευτική διημερίδα «ΠΡΩΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ / ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ»στις 13 και 14 Φεβρουαρίου στη Βιβλιοθήκη Επιστημών Υγείας στο Γουδή.



Η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στην επιστημονική ομάδα του μεταπτυχιακού προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή της Ιατρικης, κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ.


Το ΠΜΣ «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» έχοντας αποκτήσει σημαντική εμπειρία στην διοργάνωση παρόμοιων σεμιναρίων, έχει πλέον καθιερώσει να προσφέρει σε ετήσια βάση αυτήν την βασική εκπαίδευση στην επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα στοχεύοντας στην επίτευξη ενός κοινού επιπέδου γνώσεων πρώτου ανταποκριτή (first responder) για το σύνολο των εκπαιδευομένων.


Σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία η έγκαιρη και όσο το δυνατόν πιο συντονισμένη επείγουσα ιατρική φροντίδα στο πεδίο περιορίζει τόσο την άμεση όσο και την απώτερη θνητότητα και παράλληλα μειώνει την διάρκεια και βαρύτητα της νοσηρότητας . Στο πλαίσιο αυτό πρόγραμμα της διημερίδας περιλαμβάνει διαλέξεις αλλά και πρακτικές ασκήσεις, καθώς και εργαστήρια και φροντιστήρια σε αντικείμενα όπως βασική αλλά και εξειδικευμένη υποστήριξη ζωής, αντιμετώπιση πολυτραυματία, επείγοντα παθολογικά περιστατικά κ.α. Η επιστημονική ομάδα του μεταπτυχιακού της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και εξωτερικοί συνεργάτες με υψηλή εξειδίκευση στην παροχή της επείγουσας φροντίδας και με πολύχρονη εμπειρία εγγυώνται την ποιότητα του εκπαιδευτικού προγράμματος.

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Προετοιμάζει 1000 παραγγελίες/ώρα, με μεγάλη ακρίβεια






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό