Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πρόστιμα μαμούθ για όσους καπνίζουν σε αυτοκίνητα παρουσία παιδιών

13/3/2017 11:19:33 πμ
Και αφαίρεση της άδειας για ένα μήνα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τέλος σε ένα θλιβερό φαινόμενο, αυτό του να καπνίζουν οι οδηγοί και οι συνοδηγοί παρουσία ανήλικων παιδιών, επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Υγείας.


Η νέα εγκύκλιος προβλέπει πρωτοφανή πρόστιμα για όσους καπνίζουν ή ατμίζουν (ηλεκτρονικό τσιγάρο) εντός των αυτοκινήτων, παρουσία παιδιών κάτω των 12 ετών. Το πρόστιμο σύμφωνα με την εγκύκλιο θα ανέρχεται στα 1500 ευρώ.


Ειδικότερα, εγκύκλιοςτου υπουργείου Υγείας επιβάλει πρόστιμα 1500 ευρώ σε όσους οδηγούς καπνίζουν ή ατμίζουν και μεταφέρουν παιδιά,ενώ το πρόστιμο διπλασιάζεται και γίνεται 3000 ευρώόταν πρόκειται για όχημα δημοσίας χρήσεως.


Η εγκύκλιος προβλέπει χαρακτηριστικά: «Στα πάσης φύσεως αυτοκίνητα ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, όταν επιβαίνουν ανήλικοικάτω των 12 ετών.

Για την ως άνω παράβαση επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ποσού 1.500 ευρώστον επιβαίνοντα που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού, ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα, ανεξάρτητα αν είναι οδηγός, ενώ διπλασιάζεται το πρόστιμο στο ποσό των 3.000 ευρώ, αν αυτός που κάνει χρήση προϊόντων καπνού, νέων προϊόντων καπνού , ηλεκτρονικών τσιγάρων και φυτικών προϊόντων για το κάπνισμα οδηγεί αυτοκίνητο δημοσίας χρήσης.


Επιπλέον, στους οδηγούς των οχημάτων αυτών επιβάλλεται η αφαίρεσητης άδειας ικανότητας οδήγησης για διάστημα ενός (1) μηνός για κάθε παράβαση έστω και αν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση αλλά πρόσωπο που επιβαίνει στο αυτοκίνητο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Μια ιδιαίτερη δράση ενόψει της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου






Σχετικά άρθρα

Biogen: Νέα δεδομένα για το όφελος του nusinersen
Σε βρέφη και μικρά παιδιά με SMA
Το 16% των Ελλήνων πήρε αντιβιοτικό χωρίς συνταγή τη 10ετία 2013-2023
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση
Παγκόσμια Ημέρα κατά της Φυματίωσης
Κάθε χρόνο, πάνω από 10 εκατ. άνθρωποι παγκοσμίως νοσούν από φυματίωση
Έτος Στοματικής Υγείας το 2024
Δράσεις και καμπάνιες με κεντρικό μήνυμα «γεια στο στόμα σου!»