Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Προσοχή στην προσφυγή στις τράπεζες για δανεισμό

18/9/2013 9:41:24 πμ
Ενημέρωση από τον Κ. Λουράντο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις για το πρόγραμμα επιχειρηματικής επανεκκίνησης, ο Κ. Λουράντος σπεύδει να ενημερώσει τους φαρμακοποιούς ότι ο ίδιος έχει επισκεφτεί την τράπεζα Πειραιώς, μαζί με τον γραμματέα του Συλλόγου Ηλ. Γιαννόγλου και έχει ενημερωθεί σχετικά με το πρόγραμμα δράσης «ΤΕΠΙΧ-Επιχειρηματική Επανεκκίνηση».


Σημειώνει λοιπόν ότι «ουσιαστικά, πρόκειται για κονδύλια τα οποία χορηγούνται κατά 50% από κοινοτικές πηγές και κατά 50% από τις τράπεζες με χαμηλό επιτόκιο και με λήξη του προγράμματος στο τέλος του Νοεμβρίου 2013.»


Τονίζει δε τα εξής:

Το δάνειο ΔΕΝ χορηγείται σε επιχειρήσεις ΜΗ βιώσιμες και συνεπώς σε φαρμακεία που αποτελούν οικονομικό ρίσκο για την τράπεζα. Τα κεφάλαια χορηγούνται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις βιώσιμες ή σε επιχειρήσεις που χρηματοδοτούν επενδυτικά σχέδια.

• Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κάθε μορφή νομικής επιχείρησης που βρίσκεται σε οποιοδήποτε στάδιο λειτουργίας (υπό σύσταση, νεοσύστατες ή υφιστάμενες) και χρηματοδοτεί ανεξόφλητες τιμολογημένες δαπάνες που σχετίζονται με τον εμπορικό κύκλο της επιχείρησης.

• Η διασφάλιση της αποπληρωμής του δανείου για την τράπεζα γίνεται με προσωπικές εγγυήσεις ή και εμπράγματες εξασφαλίσεις.

• Το ύψος του δανείου είναι από 10.000-300.000€ και μέχρι το 50% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης ή μέχρι το 50% των παραγγελιών τρέχοντος έτους.

Η τράπεζα χρηματοδοτεί παραγγελίες φαρμακείου προς μία ή περισσότερες φαρμακαποθήκες ή εταιρείες εφάπαξ, τις οποίες ο φαρμακοποιός καλείται να τις προβλέψει. Τα χρήματα εκταμιεύονται και καταβάλλονται στους προμηθευτές των φαρμακείων, με τον κίνδυνο φυσικά αυτοί οι προμηθευτές να κλείσουν και οι φαρμακοποιοί να υποστούν ολική καταστροφή, αφού θα αναγκαστούν να αποπληρώσουν το δάνειο χωρίς να έχουν πάρει τα εμπορεύματα. Το ρίσκο δηλαδή πέφτει αποκλειστικά και μόνο στα φαρμακεία και αυτό οφείλει ο κάθε συνάδελφος να το λάβει πολύ σοβαρά υπόψη. Από την άλλη, η προπληρωμή των παραγγελιών δύναται να δημιουργήσει θετικό υπόβαθρο για κάποια εκπτωτική πολιτική εκ μέρους των προμηθευτών.

Το επιτόκιο είναι πράγματι μικρό και ορίζεται ως 4,45% + 0,3% από την ειδική εισφορά του Ν 128/75 , είναι δε σταθερό για 4 χρόνια που διαρκεί το δάνειο.

• Η διάρκεια του δανείου είναι έως 48 μήνες και η αποπληρωμή γίνεται με τρίμηνες τοκοχρεολυτικές δόσεις.

• Κάθε μέλος του συλλόγου θα αξιολογηθεί από την τράπεζα ξεχωριστά και θα χρηματοδοτηθεί βάσει της πιστοληπτικής του ικανότητας, των οικονομικών στοιχείων της επιχείρησης του και των προσφερομένων εξασφαλίσεων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024
Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ






Σχετικά άρθρα

Σε 56 χώρες επιτρέπεται ο εμβολιασμός στα φαρμακεία
Σύμφωνα με τα πρόσφατα δεδομένα της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας (FIP)
Τσίμπημα μέλισσας ή σφήκας;
Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
ΤΕΑΥΦΕ: Έρχεται η δυνατότητα πληρωμής εισφορών σε όλες τις τράπεζες
Αυτό ανακοινώθηκε στην 1η συνάντηση των Δ.Σ. ΠΦΣ & του Ταμείου