Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Πρόβλημα στα barcode έχουν τα εμβόλια της ιλαράς και της γρίπης

27/10/2017 3:00:19 μμ
Ταλαιπωρία για ασθενείς και φαρμακοποιούς
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία των ασθενών και των φαρμακοποιών όταν αναζητούν και χορηγούν, αντίστοιχα, τα εμβόλια κατά της ιλαράς και της γρίπης.


Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ «όσον αφορά τα εμβόλια της ιλαράς, παρά το γεγονός ότι έγινε έκτακτη εισαγωγή λόγω της έξαρσης που παρατηρείται, οι πολίτες αναγκάζονται να τα πληρώνουν από την τσέπη τους γιατί δεν αναγνωρίζονται από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι έχουν διαφορετικό barcode από αυτόν που αναγνωρίζει το σύστημα. Για τα αντιγριπικά εμβόλια, το πρόβλημα παρουσιάζεται γιατί το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θεωρεί τα δύο τετραδύναμα εμβόλια που κυκλοφορούν στην αγορά διαφορετικά, ενώ έχουν ακριβώς την ίδια σύνθεση».


Το αποτέλεσμα είναι να μην καλύπτεται ο πληθυσμός άμεσα σε περίπτωση έλλειψης του ενός εμβολίου και να μην δίνεται η δυνατότητα αντικατάστασης του, από το άλλο όμοιο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει ενημερώσει ήδη τον ΕΟΦ για το θέμα, ο οποίος συνηγορεί σε αυτό, αλλά δυστυχώς η επίλυση του κολλάει στην γραφειοκρατία.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφαιρείται ένα στέλεχος του ιού και τα εμβόλια γίνονται 3δύναμα






Σχετικά άρθρα

Σύλλογος Ασθενών ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ: Επείγουσα ανάγκη για τη χάραξη μίας εθνικής στρατηγικής για τη νόσο
Ο αριθμός των ασθενών έχει διπλασιαστεί τα τελευταία 25 χρόνια
ΗΔΙΚΑ: Ισχυρή σύσταση άμεσης αλλαγής κωδικών πρόσβασης στο ΣΗΣ
Λόγω των πρόσφατων παράνομων συνταγογραφήσεων
Να συνταγογραφείται υποχρεωτικά η τιρζεπατίδη ζητούν οι παθολόγοι
Η χρήση της απαιτεί ιατρική καθοδήγηση αναφέρουν
ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο