Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πού είναι ο Π.Φ.Σ.;

21/7/2014 10:48:39 πμ
Η καθυστέρηση επικύρωσης των εκλογών στον Π.Φ.Σ. αφήνει να περνούν αποφάσεις του υπουργείου που πλήττουν τον κλάδο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ανάστατοι εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί από την αδιανόητη καθυστέρηση της επικύρωσης των εκλογών του Π.Φ.Σ. που δεν επιτρέπει τη συγκρότησή του σε σώμα.


Σύμφωνα με τον Κ. Λουράντο, πρόεδρο του Φ.Σ. Αττικής, ευθύνη φέρει η Περιφέρεια Αττικής, στην οποία «δεν ξέρουν τι να κάνουν» και «ψάχνουν ακόμα το θέμα», καθώς δεν είναι εξακριβωμένο σε ποιον ανήκει η αρμοδιότητα της έκδοσης της επικύρωσης. Η επικύρωση γίνεται μόνο για τοπικές εκλογές συλλόγων και εν προκειμένω στην Περιφέρεια Αττικής για τις εκλογές της Αττικής. Τώρα όμως πρόκειται για πανελλαδικές και δεν ξέρει τι να κάνει. Ποιος υπέγραφε τις επικυρώσεις μέχρι σήμερα, παραμένει άγνωστο.

Ωστόσο ο κ. Λουράντος καταγγέλλει ότι με τον «ακέφαλο» Σύλλογο των φαρμακοποιών, «ο υπουργός Υγείας Μ. Βορίδης έχει επιδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου αγώνα έκδοσης αποφάσεων και νόμων που πλήττουν τον κλάδο.»

Παράλληλα και από την Κρήτη, και συγκεκριμένα από τον πρόεδρο του Φ.Σ. Ρεθύμνου τίθενται ανάλογα ερωτήματα και παράπονα.

Σύμφωνα με ανοιχτή επιστολή του κ. Κώστα Βαρδιάμπαση προς τον πρόεδρο της Γ.Σ. αρχαιρεσιών, τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής και τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., «σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό του Π.Φ.Σ. άρθρο 24 παρ.1, μέλος της εφορευτικής επιτροπής των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. είναι και ο διοικητικός αντιπρόσωπος που ορίζεται από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας. Στο άρθρο 26 παρ.1 αναφέρεται επίσης πως μετά το πέρας των αρχαιρεσιών, ο προεδρεύσας της Γ.Σ. των αρχαιρεσιών οφείλει μέσα σε 5 ημέρες να υποβάλει τα σχετικά έγγραφα στην αρμόδια υπηρεσία της περιφέρειας.»

 

Και εκφράζει την απορία: «Εφόσον κατά τη διεξαγωγή της διαδικασίας των αρχαιρεσιών, όντως παρευρέθηκε διοικητικός αντιπρόσωπος της Περιφέρειας, δεν εξυπακούεται πως κάποια υπηρεσία της Περιφέρειας έχει την αρμοδιότητα της εποπτείας των αρχαιρεσιών; 'Aλλωστε, όλων των υπηρεσιών της Περιφέρειας, δεν προΐσταται ο Περιφερειάρχης; Επομένως το πρακτικό εκλογής όντως θα έπρεπε να έχει εγκριθεί από μια αρμόδια υπηρεσία, το ποια υπηρεσία είναι αρμόδια δε θα έπρεπε να αποτελεί δικαιολογία ή αιτία υπερβολικής καθυστέρησης της επικύρωσης των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών (αν όντως αυτό είναι η αιτία, τότε αρχής εξαρχής οι νομικοί του Π.Φ.Σ. δεν θα όφειλαν να το έχουν προβλέψει;).

 

Συνεχίζει μάλιστα αναφέροντας: «Είναι δυνατόν η πολιτεία να αντιμετωπίζει το ανώτατο θεσμικό μας όργανο με αυτόν τον τρόπο; Ανεξαρτήτως παρατάξεων, όλοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι που συμμετείχαμε στη διαδικασία των εκλογών του Π.Φ.Σ., τι απαντούμε στην ερώτηση που –εν μέσω καταιγισμού δημοσιεύσεων ΦΕΚ και διατάξεων– κάθε μέρα πια τίθεται σε συνελεύσεις, τηλέφωνα, blogs, κλπ: Πού είναι ο Π.Φ.Σ.;

Αν η απάντηση είναι: "στα συρτάρια κάποιας υπηρεσίας”, αυτό δεν είναι προς τιμήν ενός θεσμού της εμβέλειας, του ρόλου και της αξίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, αν θέλουμε να πιστεύουμε και να υπερασπιζόμαστε πως αυτά τα χαρακτηριστικά ακόμα υφίστανται.»

«Η καθυστέρηση είναι υπερβολική και αδικαιολόγητη», καταλήγει ο κ. Βαρδιάμπασης και ζητά από όλους τους εμπλεκόμενους συναδέλφους εκλέκτορες να μεριμνήσουν για την άμεση επίλυση του ζητήματος.


Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες (15/7) και ο Κίμων Παράσχου, πρόεδρος του Φ.Σ. Ημαθίας, είχε απευθυνθεί προς τον περιφερειάρχη Αττικής Κ. Σγουρό για το ίδιο θέμα, απειλώντας μάλιστα με μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, επικαλούμενος το άρθρο 259 του Π.Κ. περί παράβασης καθήκοντος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

'Αρθρο του Γιάννη Δαγρέ στο περιοδικό Φαρμακευτικός Κόσμος με αφορμή τις προσεχείς εκλογές στον ΠΦΣ






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο