Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πότε θα συσταθεί το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΠΦΣ;

13/7/2017 2:18:03 μμ
Υπάρχει αίτημα για διαπαραταξιακό προεδρείο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Π.Φ.Σ. από το υπουργείο Υγείας, ώστε να προχωρήσει και η εκλογή του νέου Δ.Σ., καθώς οι εξελίξεις στο επάγγελμα τρέχουν και η ανάδειξη ηγεσίας στο συνδικαλιστικό όργανο των φαρμακοποιών δεν μπορεί να καθυστερήσει.


Ωστόσο αναμένεται ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ., με την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. να λαμβάνει χώρα πιθανότατα την Τρίτη 18/7!


Κύριο ρόλο σε αυτό προφανώς θα έχει ο Απόστολος Βαλτάς, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, ο οποίος συγκέντρωσε και τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές και ο οποίος συμμετέχει στην αντιπροσωπεία των φαρμακοποιών που διαπραγματεύεται με τον ΕΟΠΥΥ για το επίμαχο ζήτημα των καθυστερημένων πληρωμών.


Σύμφωνα με σενάρια που κυκλοφόρησαν, ο κ. Βαλτάς θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον Γιάννη Μακρυγιάννη (πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας) και να αναλάβουν τη θέση του προέδρου και οι δύο, εκ περιτροπής. Την υπόθεση όμως αυτή ο ίδιος ο κ. Βαλτάς διέψευσε, σύμφωνα με το DailyPharmaNews.gr, ενώ παρέπεμψε στο κάλεσμά του προς όλες τις παρατάξεις για ένα πρόγραμμα δράσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ώστε να λυθούν μεγάλης σπουδαιότητας προβλήματα του κλάδου.


Την ίδια στιγμή, η παράταξη ΑΕΣΠ του Κυριάκου Θεοδοσιάδη (η οποία μαζί με την Ενωτική Συνεργασία του κ. Μακρυγιάννη ήρθε 2η σε ψήφους στις εκλογές) καλεί τον κλάδο «να μην αδιαφορεί» αλλά και «να μην αναλώνεται σε παιχνίδια εξουσίας». Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι απαιτείται «συστράτευση», καθώς «δεν χωράει αμφιβολία ότι μόνη της καμιά παράταξη ή δύναμη δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του κλάδου», γι' αυτό και προτείνει την εκλογή διαπαραταξιακού προεδρείου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δηλώσεις Απ. Βαλτά και Κ. Λουράντο με αφορμή την ανακοίνωση της ΔηΕΦ
Μετά από επικοινωνία του Απ. Βαλτά με τον Αλ. Βαρβέρη






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο