Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Πότε θα πληρωθούν τα φέσια στους παρόχους υγείας;

14/4/2016 12:50:38 μμ
Τι εκτιμά ο υπουργός Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo






Την ολοκλήρωση της θετικής Αξιολόγησης αναμένει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ξεκινήσει η εκταμίευση τον 5,7 δις ευρώ  και να αρχίσουν να αποπληρώνονται τα φέσια στους παρόχους.


Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός εκτιμά πως  το κομμάτι της υγείας θα έχει ένα πολύ μεγάλο μερίδιο, και θα αποπληρωθούν όλοι οι πάροχοι υγείας.


Πρόκειται για οφειλές που ανέρχονται συνολικά στα 3 δις ευρώ με τον ΕΟΠΥΥ να χρωστά 1,8 δις ευρώ και τα νοσοκομεία 1,2 δις ευρώ.

«Διεκδικούμε να καλυφθεί το σύνολο των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του κράτους προς συμβεβλημένους φορείς και προμηθευτές.  Και των νοσοκομείων, αθροιστικά είναι περίπου στα 3 δις.  Αυτό θα εξαρτηθεί από το μέγεθος της δόσης, από την έγκαιρη εκταμίευσή της κλπ.  Η δέσμευσή μας πάντως είναι ότι θα υπάρχει προτεραιότητα στην αποπληρωμή υποχρεώσεων του κράτους στο χώρο της υγείας γιατί καταλαβαίνουμε όλοι τη ζωτική σημασία που έχει να λειτουργεί εύρυθμα αυτός ο τομέας, να καλύπτονται οι ανάγκες εφοδιασμού των νοσοκομείων με φάρμακα, υγειονομικό υλικό αλλά και η συνδρομή που έχει ο ιδιωτικός τομέας μέσω των συμβεβλημένων παρόχων»  τόνισε ο κ. Ξανθός .

 

Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας, υπογράμμισε ότι υπάρχει συμφωνία με το Υπουργείο Εργασίας και με τον Πρωθυπουργό, για αυξημένη ροή ασφαλιστικών εισφορών υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια  προς τις δημόσιες δομές.


Όσο για την ανατιμολόγηση των φαρμάκων οι Θεσμοί ζητούν να τελειώσει το καθεστώς προστασίας στα παλιά φάρμακα, σημείωσε ο κ. Ξανθός, προσθέτοντας, ότι «εμείς προσπαθούμε να θέσουμε ανώτατο όριο μείωσης τιμών ώστε να μην έχουμε ανεξέλεγκτη μείωση στις τιμές παλιών και καταξιωμένων φαρμάκων. Βεβαίως βρισκόμαστε σε συνεννόηση με τα θεσμικά όργανα του κλάδου» τόνισε, προσθέτοντας ότι επίκειται για το θέμα αυτό, σχετική υπουργική απόφαση, άμεσα.


Αμέσως μετά την υπουργική αυτή απόφαση, αναμένεται και το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων που θα προκύψει από την ανατιμολόγηση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα διαλύονται αυτοδικαίως για όσους αρνηθούν την παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση παραπεμπτικών






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ