Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πότε θα οριστικοποιηθούν οι πληρωμές αναλωσίμων για το Νοέμβριο;

20/4/2018 8:11:43 πμ
Γραφειοκρατικά κωλύματα αντιμετωπίζει και πάλι ο ΕΟΠΥΥ με τις υποβολές των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Γραφειοκρατικά κωλύματα επικαλείται για άλλη μία φορά ο ΕΟΠΥΥ, τα οποία μπορεί να καθυστερήσουν τις πληρωμές των φαρμακοποιών για τα αναλώσιμα του Νοεμβρίου.


Ο λόγος είναι τα διαφορετικά barcode που εμφανίζουν κάποια προϊόντα στο σύστημα e-ΔΑΠΥ σε σύγκριση με τα barcode των συσκευασιών τους, μετά την καταχώρηση των κωδικών ΕΚΑΠΤΥ και ΕΑΝ τον περασμένο Οκτώβριο.


Οι φαρμακοποιοί είχαν εντοπίσει το πρόβλημα και είχαν ενημερώσει σχετικά τον ΕΟΠΥΥ, η διοίκηση όμως είχε διαβεβαιώσει τότε ότι το θέμα είναι γνωστό και δεν θα υπάρξουν προβλήματα.


Τώρα όμως που έφτασε η περίοδος που -όπως αναφέρουν οι farmakopoioi.blogspot.gr- αναμένεται η πληρωμή των ιατροτεχνολογικών προϊόντων/αναλωσίμων για το μήνα Νοέμβριο, ορισμένες Περιφερειακές Διευθύνσεις (και όχι όλες!) αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκκαθάριση των γνωματεύσεων που περιλαμβάνουν υλικά με διαφορετικά barcode.


Αποτέλεσμα είναι ότι όσο ο ΕΟΠΥΥ δεν απαντά στα σχετικά αιτήματα από τις ΠΕ.ΔΙ., οι πληρωμές στους φαρμακοποιούς καθυστερούν…


Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, και ο Παναγιώτης Ζαρογουλίδης (πρόεδρος του Φ.Σ. Πέλλας) αλλά και ο Απόστολος Βαλτάς (αντιπρόεδρος του Π.Φ.Σ.) έχουν έρθει σε επικοινωνία με τα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ για να ζητήσουν εξηγήσεις.

Μέχρι ώρας ο ΕΟΠΥΥ επικαλείται γραφειοκρατικές δυσκολίες, οι οποίες όμως θα λυθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά «σίγουρα όχι πριν από τις 25 Απριλίου», όταν θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ, αναφέρει το blog.


Το εύλογο ερώτημα των φαρμακοποιών είναι: Γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν έλυσε το πρόβλημα τότε, εφόσον ήταν γνωστό, και περίμενε να περάσουν 6 μήνες για να το αντιμετωπίσει;


Αναμένονται οι εξελίξεις που θα καθορίσουν και το πότε θα πραγματοποιηθούν οι πληρωμές στους φαρμακοποιούς που ανήκουν στις ΠΕ.ΔΙ. που δεν διαχειρίστηκαν το πρόβλημα μόνες τους… Το πιο πιθανό πάντως είναι να «πιάσουμε το Μάη»...

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Φαρμακοποιών
Δεν νοείται διανομή ΦΥΚ χωρίς αυτά, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου