Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πόσο κοστίζει σήμερα ένα φαρμακείο;

10/11/2016 2:51:01 μμ
Σε μεγάλη ύφεση το επάγγελμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo




 

Αντί πινακίου φακής εξαγοράζονται τη σήμερον ημέρα τα φαρμακεία καθώς δεκάδες φαρμακοποιοί ζητούν τα μισά χρήματα για να πουλήσουν την επιχείρησή τους συγκριτικά με ότι συνέβαινε πριν την επέλαση των μνημονίων.


Το site www.iatronet.gr επικαλείται καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στην παρούσα φάση μόνο στην Αθήνα, 250-300 φαρμακοποιοί ψάχνουν αγοραστή, για να πουλήσουν όχι βεβαίως την άδεια που είναι προσωποπαγής και άρα δεν μεταβιβάζεται, αλλά το όποιο στοκ εμπορευμάτων έχουν στην αποθήκη τους, καθώς και την όποια πελατεία έχουν δημιουργήσει στα χρόνια που λειτουργεί το σημείο πώλησης.


Στο πλαίσιο αυτό, παράγοντας του κλάδου, στην Αθήνα τονίζει πως υπάρχουν φαρμακεία που σήμερα πωλούνται αντί 30.000 ευρώ, όταν πριν από μία δεκαετία η τιμή τους ήταν έως και τρεις φορές επάνω.


Λίγο πιο ακριβές, από την άλλη, δείχνουν ότι είναι οι τιμές πώλησης στην επαρχία. Για παράδειγμα, στη Λάρισα τα πωλητήρια φαρμακείων ξεκινούν από 60.000 ευρώ, ενώ σε αυτά τα επίπεδα κινούνται οι τιμές πώλησης και στη Κύπρο.


Παράγοντας του κλάδου, μας ανέφερε ότι φαρμακοποιοί κάποιας ηλικίας επιλέγουν αντί να ασχολούνται με ένα «πεθαμένο» κλάδο, πλήρως απαξιωμένο από την Πολιτεία, να αποχωρήσουν από αυτόν και να ηρεμήσουν. Όλα τα στοιχεία δείχνουν, κατά την ίδια πηγή, ότι η κατρακύλα όχι μόνο των φαρμακείων αλλά και του φαρμάκου και της δημόσιας υγείας γενικότερα δεν έχει λήξει και τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά.


Πληροφορίες από: www.iatronet.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό






Σχετικά άρθρα

Black out ανακοίνωσε η ΗΔΙΚΑ αυτήν την Κυριακή
Τα φαρμακεία δεν φέρουν καμία ευθύνη για τη μη εκτέλεση συνταγών, αναφέρει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής
Διευρύνονται οι αρμοδιότητες των βοηθών φαρμακείου στο Ηνωμένο Βασίλειο
Απελευθερώνοντας επιπλέον χρόνο στους φαρμακοποιούς
Η σεμαγλουτίδη στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών
Ψεύτικες ιστοσελίδες το διαφημίζουν με χαμηλό κόστος, προειδοποιεί η Kaspersky
ΦΣΑ: Η διαδικασία για αλλαγές των εφημεριών
Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου