Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πόσα ξοδεύονται για εισαγωγές φαρμάκων

23/5/2017 11:09:11 πμ
Γιατί δεν επιτυγχάνονται καλύτερες τιμές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αγορά του φαρμάκου μπαίνει στο μικροσκόπιο την τελευταία περίοδο, σε μια προσπάθεια κατανόησης των πραγμάτων και βαθύτερης ανάλυσης της εξέλιξης της αγοράς.

Σε αυτό το πλαίσιο, άρθρο του iatronet.gr αποκαλύπτει ότι το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας & Τεχνολογίας (ΙΦΕΤ) ξοδεύει πολλά περισσότερα ευρώ σε εισαγωγές φαρμάκων σε σύγκριση με τα έξοδά του πριν από την κρίση.


Αναλυτικά, το 2010 οι εισαγωγές του ανέρχονταν στα 26 εκατ. ευρώ για 1 εκατ. σκευάσματα, ενώ σήμερα φτάνουν τα 60 εκατ. ευρώ για 2,7 εκατ. σκευάσματα. Η τάση είναι αυξητική, σύμφωνα με παράγοντα του οργανισμού που επικαλείται το iatronet.gr, ενώ αντίστοιχη είναι και η κατάσταση στο εξωτερικό, καθώς αρκετές εταιρείες, λόγω των πολύ χαμηλών τιμών, αφενός αποσύρουν φάρμακα, αφετέρου προωθούν τα νέα και πιο καινοτόμα τους σκευάσματα.


Παράλληλα, η αρρυθμία στις ταμειακές ροές του Ινστιτούτου δεν επιτρέπει μαζικές αγορές για καλύτερες τιμές, άρα «αναγκάζει» τους υπευθύνους του ΙΦΕΤ να αγοράζουν ακριβά σκευάσματα, προκειμένου να υπάρχει η απαραίτητη επάρκεια φάρμακων για τους ασθενείς πολίτες της χώρας.


Όπως αναφέρεται δε στο ίδιο άρθρο, το ΙΦΕΤ άμεσα θα προχωρήσει σε αναδιοργάνωση για την καλύτερη διαχείριση της αποθήκης και των οικονομικών του και έτσι να επιτύχει καλύτερα αποτελέσματα…

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τα φαρμακεία πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο, επισήμανε στην ΕΡΑ
«Σε πολλές περιπτώσεις αποτελούν ένα κρίσιμο εργαλείο για την πρόσβαση των ασθενών σε θεραπείες», επισημαίνουν






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό