Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πόσα νοσοκομεία θα «εξαφανιστούν» από το χάρτη;

23/9/2013 1:33:55 μμ
Δυσμενή προγνωστικά από του γιατρούς που απεργούν Τρίτη και Τετάρτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Με την απαίτηση κανένα νοσοκομείο να μην οδηγηθεί σε λουκέτο και να μην κλείσει κανένα πολύτιμο κρεβάτι σε νοσηλευτικό ίδρυμα, οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη απεργία που κήρυξε για τις 24 και 25 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ.


Ζητούν να σταματήσει άμεσα η «άθλια επιχείρηση εκκένωσης νοσοκομείων, η οποία σύντομα θα επεκταθεί στην περιφέρεια, εξαφανίζοντας από τον υγειονομικό χάρτη άλλα 40 νοσοκομεία», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας.


«Απαιτούμε να χρηματοδοτηθούν τα δημόσια νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού. Υπενθυμίζουμε ότι η μνημονιακή πολιτική των τριών τελευταίων ετών έχει μειώσει στο μισό τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων για τις λειτουργικές δαπάνες (από 3,2 σε 1,6 δισ. ευρώ).


Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τα οποία διαρκώς διευρύνονται. Αυτή τη στιγμή λείπουν από τα νοσοκομεία 6.500 γιατροί και 22.000 νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, να στηριχτεί ο ΕΟΠΥΥ και να εγκαταλειφτούν οι καταστροφικοί σχεδιασμοί της Task Force και των «ειδημόνων» που συστήνουν διάλυση των δομών του».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Γράφει ο Κώστας Μαριάκης, Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων






Σχετικά άρθρα

Η ΕΛΕΑΝΑ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ασθενών
Αφορά την εκστρατεία «Vote4Patients» για τις Ευρωεκλογές του 2024
Νέοι φόροι για τα προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης
Καθορίζονται στο πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας
Δώδεκα νέα φάρμακα 12 έρχονται στην Ε.Ε.
Μεταξύ αυτών και ένα νέο ισχυρό αντιβιοτικό