Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς ο φαρμακοποιός μπορεί να επικοινωνήσει αποτελεσματικά με τους ασθενείς;

2/2/2018 1:53:09 μμ
Υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


To Pharmacy2020 γράφει για το ελληνικό φαρμακείο

Αποφασίσατε να επικοινωνείτε με το κοινό σας. Σωστά. Τυπώσατε μπροσούρες, ενημερωτικά φυλλάδια, φτιάξατε pop-ups. Στη συνέχεια περάσατε στην ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω της ιστοσελίδας σας, της σελίδας στο Facebook, newsletter που στέλνετε τακτικά στο κοινό σας. Έξοχα!

Η συνεχής ενημέρωση και επικοινωνία με το καταναλωτικό κοινό είναι απαραίτητο συμπλήρωμα της λεκτικής. Μερικοί απλοί κανόνες –αυτοί που ακολουθούν– θα την κάνουν ακόμα περισσότερο αποτελεσματική, προς όφελος τόσο του κοινού όσο και δικό σας.

  •  Αποφύγετε περίτεχνες διατυπώσεις και ακραία επιστημονική ορολογία. Απευθυνθείτε στο κοινό σε γλώσσα απλή και κατανοητή. Προσπαθήστε να είστε άμεσος και φιλικός.
  •  Να είστε βέβαιοι για το περιεχόμενο της επικοινωνίας σας. Να προωθείτε προϊόντα και υπηρεσίες για τα οποία είστε σίγουροι και έχετε ιδία γνώση.
  •  Μια όμορφη φωτογραφία υψηλής ανάλυσης αποτελεί απαραίτητο συμπλήρωμα του κειμένου.
  •  Να διαβάζετε και να λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τα σχόλια των αναγνωστών σας. Η αμφίδρομη επικοινωνία φέρνει πάντοτε καλύτερα αποτελέσματα.
  •  Ένα κακοσυνταγμένο και ανορθόγραφο κείμενο χάνει σε αξιοπιστία και προδίδει άρωμα προχειρότητας. Τα κείμενά σας πρέπει να είναι άψογα στον τομέα της γλώσσας.
  •  Μην πλατιάζετε. Να είστε σύντομοι, ακριβείς, περιεκτικοί. Να αποφεύγετε την πολύ εξειδικευμένη ορολογία, την οποία καταλαβαίνουν οι συνάδελφοί σας αλλά όχι ο μέσος καταναλωτής.
  •  Εμπλουτίστε το κείμενό σας με βίντεο και podcast. Βάζετε υπερσυνδέσμους (hyperlinks) που θα οδηγούν σε κείμενα στα οποία παραπέμπετε. Οι πιο ενημερωμένοι με την τεχνολογία καταναλωτές θα το λατρέψουν!

To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.

Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο