Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Ευ Ζην

τελευταία νέα


Πώς αποφεύγουμε το hangover

28/12/2017 2:04:18 μμ
Τι πρέπει να προσέξουμε την παραμονή της πρωτοχρονιάς!
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι μέρες των γιορτών, και ειδικά η παραμονή πρωτοχρονιάς, συνεπάγονται για τον περισσότερο κόσμο πολλή διασκέδαση, πολύ φαγητό και πολύ αλκοόλ! Τι πρέπει να προσέξουμε για να προστατευτούμε από το hangover και να αισθανόμαστε καλά το επόμενο πρωί;


Ένα από τα βασικότερα και πιο ενοχλητικά συμπτώματα του hangover είναι οι στομαχικές διαταραχές, η αίσθηση ναυτίας και η τάση προς έμετο. Αυτά μπορούν να αποφευχθούν –έως κάποιο βαθμό και ανάλογα με την ποσότητα του αλκοόλ που θα καταναλωθεί στη συνέχεια– με ένα καλό γεύμα, κατά προτίμηση με πρωτεΐνες και λιπαρά, πριν από την έξοδο. Το φαγητό θα βοηθήσει στον καλύτερο μεταβολισμό του αλκοόλ και θα εμποδίσει τη μεγάλη απορρόφησή του από τον οργανισμό.


Δεύτερη πολύ σημαντική συμβουλή είναι η επαρκής κατανάλωση μη οινοπνευματωδών υγρών, προκειμένου να αποφευχθεί άλλη μία από τις κύριες επιδράσεις του ποτού που είναι η αφυδάτωση. Τα ποτά δρουν ως διουρητικά, άρα τα υγρά που χάνονται, καλό είναι να φροντίσουμε να τα αναπληρώσουμε, πίνοντας νερό ή χυμό εναλλάξ με τα ποτά.


Ακόμα, αν καταναλώνουμε λιγότερο από ένα ποτό την ώρα, μειώνουμε την ποσότητα του αλκοόλ που θα κυκλοφορήσει στο αίμα και θα δώσουμε χρόνο στο συκώτι να το διασπάσει.


Προσοχή στη χρήση φαρμάκων το ίδιο βράδυ: Αν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή, καλό είναι να έχουμε συμβουλευτεί κάποιον ειδικό (γιατρό ή φαρμακοποιό), πριν αποφασίσουμε να πάμε «να τα πιούμε»!

Επίσης, τα ήπια αναλγητικά είναι εξαιρετικά ωφέλιμα στην αντιμετώπιση του πονοκέφαλου, αλλά πρέπει να τα φυλάξουμε για το επόμενο πρωί, καθώς ο συνδυασμός τους με το αλκοόλ μπορεί να φέρει χειρότερα αποτελέσματα!


Όσο για την επόμενη ημέρα, οι περισσότεροι προτιμούν ένα δυνατό καφέ για να νιώσουν καλύτερα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο καφές μπορεί να ανακατέψει περισσότερο το στομάχι. Μια καλή εναλλακτική είναι το τσάι, που περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά συστατικά, συμβάλλοντας στην αποτοξίνωση του οργανισμού, ενώ δίνει ενέργεια και ευεξία.


Επίσης, ένας χυμός φρούτων (πορτοκάλια, μπανάνες κτλ.), σε συνδυασμό με μέλι και γάλα ενδεχομένως να ανακουφίσει τα συμπτώματα, καθώς και πολύ πολύ νερό! 

Καλή διασκέδαση!


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η φαρμακοβιομηχανία με τη σύμφωνη γνώμη του υπ. Υγείας αλλάζει τον χάρτη των συνταγογραφούμενων φαρμάκων
Η εταιρεία επένδυσε $8,6 δισ. στην έρευνα και ανάπτυξη νέων φαρμάκων το 2023






Σχετικά άρθρα

Υποτροφίες «Εις Μνήμη Νικολάου Σαριπόλου»
Από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
Νέα στοιχεία για τον αντιφλεγμονώδη ρόλο της άσκησης σε ασθενείς
Γράφει ο Σταύρος Ξηντάρας, Πρωταθλητής Ευρώπης (Αθλητική Ιαπωνική Ξιφασκία), Εξειδικευθείς στην Ιατρική ψυχολογία & Αθλητικές επιστήμες, Διευθυντής του ερευνητικού Ινστιτούτου Spochan
Θετική η επίδραση των βιταμινών C και E σε άνδρες αθλητές
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Sports Medicine and Health Science
Σημαντικά ευρήματα για τη δράση των πολυβιταμινών στην εγκεφαλική λειτουργία
Η καθημερινή λήψη βελτίωσε τη μνήμη σε ηλικιωμένους