Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς θα πάρω άδεια ίδρυσης φαρμακείου;

21/10/2014 10:48:58 πμ
Ενημέρωση από τον Π.Φ.Σ. για τις αλλαγές του καλοκαιριού σχετικά με τις άδειες και τις συστεγάσεις
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

Ο Π.Φ.Σ. ενημερώνει τους φαρμακοποιούς για τις αλλαγές που έχουν προκύψει σχετικά με τη χορήγηση άδειας ιδρύσεως φαρμακείου και συγκεκριμένα για την κατάργηση υποχρέωσης γνωμοδότησης του Φαρμακευτικού Συλλόγου.


Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 216 του Ν. 4281/2014 (ΦΕΚ Α΄ 160/08.8.2014), η άδεια ίδρυσης φαρμακείου χορηγείται από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας της έδρας του φαρμακείου, με απόφαση του Αρμόδιου Περιφερειάρχη και κοινοποιείται στον οικείο Φαρμακευτικό Σύλλογο.»

 

Παράλληλα, με το άρθρο 219 ορίζεται ότι επιτρέπεται η συστέγαση στο ίδιο κατάστημα περισσοτέρων του ενός (1) υπό ίδρυση φαρμακείων εφόσον χωροταξικά δεν παρακωλύεται η εξυπηρέτηση του κοινού και δεν έχει δηλωθεί στο συγκεκριμένο κατάστημα η λειτουργία νεοϊδρυόμενου φαρμακείου ή η μεταφορά φαρμακείου που ήδη λειτουργεί σε άλλη θέση.


 

Όπως εξηγεί ο Π.Φ.Σ., σύμφωνα με τις παραπάνω διατάξεις, καταργείται η υποβολή απλής γνώμης του οικείου φαρμακευτικού συλλόγου κατά τη διαδικασία χορήγησης της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου και της άδειας για συστέγαση φαρμακείων.

 

Στην περίπτωση όμως που η σχετική αίτηση για τη χορήγηση της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου ή της άδειας για συστέγαση φαρμακείων έχει υποβληθεί στην αρμόδια Περιφέρεια πριν από την ημερομηνία δημοσιεύσεως του Ν. 4281/2014, δηλαδή πριν από τις 8 Αυγούστου 2014, ο οικείος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχει την υποχρέωση να γνωμοδοτήσει (απλή γνώμη) για τη σχετική αίτηση.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Θα γίνεται από την πλατφόρμα του Συλλόγου
Αποκτώντας έτσι μια καινοτόμα ογκολογική θεραπεία






Σχετικά άρθρα

Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη
Κ. Λουράντος: «Η ελεύθερη πρόσβαση στο φάρμακο έχει δυσκολέψει»
Ομιλία του προέδρου του Φ.Σ. Αττικής στο Hellas PHARM 2024