Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς θα εκλεγεί τελικά το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

19/9/2014 9:22:38 πμ
Λεπτομέρειες για τη διαδικασία του Σαββάτου στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Μετά και την τρίτη άκαρπη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ., την εκλογή του προεδρείου του Συλλόγου αναλαμβάνει η Γενική Συνέλευση των 174 εκλεκτόρων-μελών του Π.Φ.Σ., η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27/9.

Πιο αναλυτικά, οι 174 εκλέκτορες θα εκλέξουν πρόσωπα και όχι παρατάξεις για τη θέση του προέδρου, των τριών αντιπροέδρων, των δύο γραμματέων και του ταμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους farmakopoioi.blogspot.gr, θα στηθούν 7 κάλπες για καθεμία από τις 7 θέσεις. Ο πρώτος σε ψήφους σε κάθε κάλπη -χωρίς να απαιτείται αυτοδυναμία- θα καταλαμβάνει και την αντίστοιχη θέση. Θεωρητικά η διαδικασία δεν θα είναι χρονοβόρα καθώς όταν ο ένας εκλέκτορας θα βρίσκεται στη δεύτερη κάλπη, ο επόμενος θα ξεκινήσει και δεν θα περιμένει και τις 7 ψήφους του προηγούμενου.

Ο Γιάννης Μακρυγιάννης, πρόεδρος του Φ.Σ. Λάρισας, σχολιάζοντας την αδυναμία εκλογής προεδρείου δηλώνει ότι είναι "αποτέλεσμα της έντονης πόλωσης που δημιουργήθηκε στον κλάδο ειδικότερα τον τελευταίο καιρό με την ψήφιση Νόμων και Υπουργικών αποφάσεων που διαλύουν την ενότητά του και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης σε πολλούς συναδέλφους. Θεωρεί όμως πως "είναι πολύ καλύτερα σε ένα τέτοιο πολωμένο περιβάλλον οι 178 εκλέκτορες να αποφασίσουν παίρνοντας την ευθύνη για τη δημιουργία ενός προεδρείου που θα έχει ως στόχο:
  • τη διεκδίκηση και την επιβολή νέων θέσεων και προτάσεων ως αντιστάθμισμα για την φθίνουσα πορεία των φαρμακείων
  • να επιλέξει Προεδρείο διαπαραταξιακό, αντιπροσωπευτικό ή Προεδρείο συνδικαλιστών με εμπειρία και γνώση των προβλημάτων και κυρίως με αγωνιστικότητα που είναι απαραίτητα για να δώσουν ελπίδα στον κλάδο ανοίγοντας ένα μέλλον καλύτερο και κυρίως δικαιότερο
  • να λάβει μέριμνα για όλους τους συναδέλφους που σήμερα αγωνιούν για την προοπτική του φαρμακείου τους."
Συμπληρώνει μάλιστα ότι: "έτσι λοιπόν κάθε εκλέκτορας αποδεσμεύεται από επιρροές κάθε είδους και μπορεί με την ψήφο του να συμβάλλει στην εκλογή ενός παραγωγικού και λειτουργικού Δ.Σ. που θα θέσει κάθε συνδικαλιστή ενώπιον των ευθυνών του για την προώθηση των κοινών στόχων και κοινών προβλημάτων του κλάδου κάνοντας μια νέα αρχή για ένα νέο ελπιδοφόρο μέλλον με ενότητα χωρίς διαχωρισμούς και αποκλεισμούς χωρίς σκοπιμότητες αλλά μόνο με το συμφέρον του κλάδου ως κοινό στόχο έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του φαρμακείου μας."

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Γ. Κιοσές έλαβε τις περισσότερες ψήφους για το Διοικητικό Συμβούλιο






Σχετικά άρθρα

Πληθαίνουν οι αποφάσεις υπέρ των θέσεων στάθμευσης μπροστά στα φαρμακεία
Το μέτρο προωθείται τώρα και σε δήμο του νομού Πέλλας
Φαρμακεία: Τσουχτερά τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αργιών του Πάσχα
Κλειστά θα πρέπει να παραμείνουν τα φαρμακεία και στις 7 Μαΐου
Επιτήδειοι άδειασαν από Prolia τα φαρμακεία δύο νομών
Η Αγάπη Ακριτίδου, υπεύθυνη του Τμήματος Αγορών του ΣΦΗΠ, εξηγεί στο f.daily τα περιστατικά
15 ΣΥΦΑ συμμετέχουν στην Ενεργειακή Κοινότητα Φαρμακοποιών
Ξεκινούν εγγραφές και για νέα μέλη