Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Συμβουλές ομορφιάς

τελευταία νέα


Πώς θα αποκτήσω μικρότερο στήθος χωρίς μεγάλες ουλές;

21/11/2016 5:17:29 μμ
Τι σημαίνει ένα χειρουργείο για την υγεία της γυναίκας;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Πολλές γυναίκες με μεγάλο στήθος παραπονιούνται για πόνους στη μέση και στον αυχένα, αντιαισθητικές γραμμώσεις στους ώμους από το στηθόδεσμο, εξανθήματα κάτω από τον μαστό, και το αίσθημα του βαρύ στήθους. Ένα από τα πιο κοινά παράπονα γυναικών με μεγάλο στήθος είναι ότι δυσκολεύονται να φορέσουν διάφορα ρούχα και δεν συμμετέχουν ενεργά σε σπορ τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάποιες από αυτές αναφέρουν επίσης ότι το μεγάλο στήθος τις αποθαρρύνει σεξουαλικά.

Μικρότερο στήθος: Τι σημαίνει ένα χειρουργείο;

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά χειρουργικά σχέδια για το ελκυστικότερο σχήμα του μαστού. Κάθε μέθοδος θα χρησιμοποιήσει διαφορετικές τομές και θα έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Η πιο μοντέρνα και εξελιγμένη τεχνική είναι μια μέθοδος που δίνει τη δυνατότητα να γίνει μείωση του μαστού με τη μισή τομή απ οτι οι παραδοσιακές τεχνικές. (verticalshortscar).

Η σμίκρυνση μαστών μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να διορθώσει ασυμμετρία μαστών, όπου ένας μαστός είναι πολύ μεγαλύτερος από τον άλλο και όπου θεωρείται ο λιγότερο φυσιολογικός από τους δυο. Εκτός από την αλλαγή σχήματος και μείωση μεγέθους, τα πιο εμφανή αποτελέσματα είναι οι ουλές. Αυτές είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην φαίνονται όταν φορούμε φυσιολογικά ρούχα και όσο είναι δυνατόν να κρύβονται κάτω από ένα κανονικό στηθόδεσμο ή ένα μπικίνι. Όμως, μπορεί να φαίνονται πάντα, όταν είμαστε χωρίς ρούχα.

Πολλές γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν μετά από σμίκρυνση μαστών, γιατί οι θηλές μπορεί να χωριστούν από του μαζικούς αγωγούς και την περίοδο της εγκυμοσύνης η παράγωγη γάλακτος θα μειωθεί σταδιακά. Σμίκρυνση μαστών δεν είναι αντένδειξη στην μελλοντική εγκυμοσύνη, αλλά νέες γυναίκες μπορεί να επιθυμούν να συνυπολογίσουν την δυσκολία θηλασμού πριν προχωρήσουν σε τέτοια επέμβαση. Οι θηλές είναι πιθανόν να είναι λιγότερο ευαίσθητες μετά από ένα τέτοιο χειρουργείο.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα του χειρουργείου;

Εκτός εάν η επέμβαση γίνει σε μια ηλικία όπου το στήθος μεγαλώνει, δεν πρόκειται να ξαναμεγαλώσουν. Θα μεγαλώσουν, εάν αυξηθεί το βάρος σημαντικά ή μείνετε έγκυος και θα μικρύνει, εάν χάσετε βάρος. Ακόμα και φυσιολογικό στήθος έχει την τάση να πέφτει με τον καιρό και πρέπει να περιμένετε κάποια αλλαγή στο σχήμα του στήθους μελλοντικά (φυσιολογική γήρανση). Μπορείτε να καθυστερήσετε αυτήν την φυσιολογική τάση, εάν στηρίζετε το στήθος σας με καλής ποιότητας στηθόδεσμο με καλή εφαρμογή.

Κινδυνεύω από τη μειωτική μαστών;

Κάθε μεγάλη επέμβαση με γενικό αναισθητικό έχει ένα μικρό ρίσκο λοίμωξης αναπνευστικού ειδικά για ασθενείς που καπνίζουν. Επίσης υπάρχει μικρή πιθανότητα θρόμβωσης στις φλέβες των κάτω ακρών, ειδικά για αρρώστους που παίρνουν το αντισυλληπτικό χάπι. Περιστασιακά, αιμορραγία μπορεί να συμβεί μετά το χειρουργείο που μπορεί να οδηγήσει σε νέα επέμβαση και μετάγγιση αίματος.

Επίσης, μερικές φορές μόλυνση από βακτήρια που υπάρχουν στους μαστούς μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Τέτοιες μολύνσεις αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, αλλά μπορεί να καθυστερήσουν την επούλωση των τραυμάτων. Εάν έχετε κάποιο έκκριμα από την θηλή, είναι πολύ σημαντικό να το πείτε πριν την επέμβαση.


Περιστασιακά, η επούλωση μπορεί να καθυστερήσει και να δημιουργηθεί κακάδι το όποιο σταδιακά φεύγει και δημιουργεί μια πλατιά ουλή. Η θηλή και η περιοχή κάτω από το στήθος είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν. Ασθενείς που καπνίζουν είναι σε μεγαλύτερο κίνδυνο να συμβεί κάτι τέτοιο. Συνήθως οι ουλές επουλώνονται καλά και στο τελικό στάδιο είναι λεπτές ανοιχτόχρωμες γραμμές που είναι δυνατόν να φαίνονται. Μερικοί άρρωστοι έχουν μια γενετική προδιάθεση να δημιουργούν ουλές που είναι κόκκινες, σκληρές και ερεθισμένες για μεγάλο διάστημα. Με κατάλληλη αγωγή και αυτές οι ουλές βελτιώνονται. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η μειωτική μαστών μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού. Ούτε εμποδίζει την εξέταση του μαστού μελλοντικά με το συνήθη τρόπο. Ο γιατρός είναι πιθανό να σας συστήσει να ελαττώσετε το βάρος σας, εάν είστε σημαντικά υπέρβαρη και να σταματήσετε το αντισυλληπτικό χάπι για λίγες εβδομάδες. Το κάπνισμα επηρεάζει σημαντικά την επούλωση των τραυμάτων και προσπάθεια για την διακοπή ή την μείωση του πρέπει να γίνουν.

Νοσηλεία μιας ημέρας

Η επέμβαση γίνεται με γενική αναισθησία και όταν ξυπνάτε στο τέλος μπορεί να νοιώσετε μια μικρή δυσφορία στο στήθος που κρατεί για 2-3 ημέρες. Θα σας δοθούν κατάλληλα αναλγητικά για όλη αυτή την περίοδο με σκοπό να μην νοιώσετε καθόλου πόνο. Θα μείνετε στο νοσοκομείο για μια νύχτα. Τα ράμματα είναι όλα απορροφήσιμα αλλά είναι απαραίτητο τα τραύματα να ελεγχθούν μετά από μια εβδομάδα περίπου. Αρχικά θα νιώσετε κουρασμένη και μπορεί να χρειαστείτε βοήθεια στο σπίτι για 2 εβδομάδες, ανάλογα με την ηλικία σας και την γενική σας κατάσταση.


Χρειάζεστε ένα εφαρμοστό αλλά άνετο στηθόδεσμο μετά το χειρουργείο αλλά επειδή υπάρχει πρήξιμο το τελικό μέγεθος δεν είναι προφανές για λίγες εβδομάδες. Μερικές φορές υπάρχει ευαισθησία για μερικές εβδομάδες μετά το χειρουργείο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην κάνετε ηλιοθεραπεία η κολύμπι αμέσως μόλις οι ουλές επουλωθούν.


Ιωάννης Γιαννάς, MD, FRCS(Eng), FRCS(Plas), FEBOPRAS, Πλαστικός & Επανορθωτικός Χειρουργός (www.athensplasticsurgery.gr)

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε ημερίδα για την ορθολογική τους χρήση






Σχετικά άρθρα

Η εμβληματική Bepanthol Cream πρωταγωνιστεί σε… make up workshop
Με λαμπερούς καλεσμένους από τον χώρο του beauty & fashion
Οι τρεις τάσεις που διαμορφώνουν την αγορά του καλλυντικού το 2024
Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Mintel
«Αγάπησε το δέρμα σου και φρόντισέ το σε συνεργασία με τον δερματολόγο σου»
Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα της εκστρατείας της ΕΔΑΕ για τα αυτοάνοσα – αυτοφλεγμονώδη δερματικά νοσήματα
Τεράστια η αύξηση πωλήσεων για τα προϊόντα περιποίησης προσώπου
Σύμφωνα με τον ΠΣΒΑΚ το φαρμακείο αποτελεί το 2ο πιο δυνατό κανάλι διανομής