Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πολύτεκνη οικογένεια ζητάει τη βοήθεια του κόσμου για τη σωτηρία του παιδιού της

1/2/2018 12:48:12 μμ
Τα περιθώρια στενεύουν για τον 7χρονο Παναγιωτάκη που πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την υποστήριξη του κόσμου και του ελληνικού κράτους ζητά μια πολύτεκνη οικογένεια από το Βύρωνα Αττικής για τον 7χρονο γιο τους, που εδώ και 4 χρόνια παλεύει με μια επιθετική μορφή καρκίνου.


Ο Παναγιώτης Τσολάνας, ο μικρότερος γιος των Σπύρου και Λίτσας Τσολάνα, πάσχει από νευροβλάστωμα, το δεύτερο σε συχνότητα, μετά τον όγκο του Wilms, κοιλιακό όγκο της παιδικής ηλικίας. Σύμφωνα με το e-rheumatology.gr, το νευροβλάστωμα γενικά παρουσιάζεται με κοιλιακό πόνο, εμέτους, απώλεια βάρους, ανορεξία, κόπωση, οστικούς πόνους και χρόνια διάρροια. Σε ένα ποσοστό >50% των ασθενών, το νευροβλάστωμα εκδηλώνεται σε προχωρημένο στάδιο, όταν πλέον έχει δώσει εκτεταμένες οστικές μεταστάσεις ή διηθήσει το μυελό των οστών.


Ο Παναγιωτάκης, μετά από ένα χρόνο νοσηλείας στην Ελλάδα, στο Νοσοκομείο «Ελπίδα», όπου εξαντλήθηκε κάθε προτεινόμενη δυνατή θεραπεία, μεταφέρθηκε στο Λονδίνο του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Harley Street Clinic –με τη χορηγία του ελληνικού κράτους– προκειμένου να συνεχίσει εκεί τη βάσει πρωτοκόλλου θεραπεία του. Ύστερα από τον υπεράνθρωπο αγώνα που έδωσε ο Παναγιώτης, οι γιατροί αλλά και όλη η οικογένεια, τα τελευταία 3 χρόνια, επιτέλους οι εξετάσεις του βγήκαν καθαρές από τον καρκίνο. Το επόμενο βήμα θα ήταν να μεταβούν στο Memorial Sloan Kettering Cancer Hospital της Νέας Υόρκης για μια πρωτοποριακή θεραπεία με το bivalent vaccine, η οποία θα του εξασφάλιζε 80-85% ποσοστό βιωσιμότητας (από 15% που έχει χωρίς αυτό) και θα απέτρεπε την επανεμφάνιση της ασθένειας.


Τα έξοδα της θεραπείας αυτής στην Αμερική δεν μπορούν να καλυφθούν από το ελληνικό κράτος (γιατί είναι πειραματική), αλλά ύστερα από μια πανελλήνια ανθρωπιστική εκστρατεία, η οικογένεια κατάφερε να συγκεντρώσει τα 335.000 δολαρίων που απαιτούνταν.


Δυστυχώς όμως, η μοίρα τους επιφύλασσε μια ακόμη συμφορά: Μετά από μια μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, διαπιστώθηκε νευροβλάστωμα στον εγκέφαλο του Παναγιωτάκη, το οποίο έπειτα από ένα πολύωρο λεπτό χειρουργείο στη Harley Street Clinic, την περασμένη εβδομάδα, αφαιρέθηκε επιτυχώς.


Οι γονείς επικοινώνησαν με το Memorial στην Αμερική, από όπου τους ενημέρωσαν ότι μετά την εξέλιξη αυτή, θα πρέπει να προηγηθεί ένα διαφορετικό θεραπευτικό σχήμα στον εγκέφαλo –μη πειραματικό–, διάρκειας 6 μηνών, για το οποίο απαιτείται να κατατεθεί προκαταβολικά επιπλέον το ποσό των 215.040 δολαρίων, διαφορετικά το νοσοκομείο δεν μπορεί να τους δεχτεί. Ο Παναγιωτάκης πρέπει 6 Φεβρουαρίου να ξεκινήσει άμεσα τη θεραπεία του.


Συγκεκριμένα, απαιτούνται δύο κύκλοι χημειοθεραπείας με irinotecan/temozolimide και ακολούθως η εφαρμογή της μεθόδου Ommaya, μιας θεραπείας που πραγματοποιείται μόνο εκεί. Πρόκειται για ένα σύστημα ενδοκοιλιακού καθετήρα (λεπτού, εύκαμπτου σωλήνα) που χρησιμοποιείται είτε για την αναρρόφηση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού είτε για τη χορήγηση φαρμάκων (π.χ. χημειοθεραπευτικά) στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Ο καθετήρας συνδέεται με έναν υποδοχέα εμφυτευμένο κάτω από το τριχωτό της κεφαλής.


Η οικογένεια σήμερα βρίσκεται σε απελπισία και εκλιπαρεί τη στήριξη από τον κόσμο και το ελληνικό κράτος. Εκτός από τη παρουσίαση του θέματος στη ροή ειδήσεων σε τηλεοπτικά κανάλια και σε άλλες τηλεοπτικές εκπομπές, οι γονείς έχουν στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό και στο αρμόδιο τμήμα του ΕΟΠΥΥ, εκλιπαρώντας για την άμεση βοήθεια του κράτους. Δυστυχώς, όπως αναφέρει ο πατέρας Σπύρος Τσολάνας, «ο χρόνος μας πιέζει ασφυκτικά και δεν υπάρχει η "πολυτέλεια" για γραφειοκρατικές διαδικασίες, γιατί είναι ζήτημα ζωής».


Ένας απλός πολίτης αυτού του κράτους έχει δικαίωμα στην ελπίδα να δει το παιδί του να βγαίνει νικητής από όλο αυτό το Γολγοθά, να δει το παιδί του να μεγαλώνει και να ζει όπως όλα τα άλλα παιδιά…


Για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει: https://www.justgiving.com/crowdfunding/panagiotistsolanas

ή στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

  • Lloyds Bank - Spyros Tsolanas / Sort code 30-93-68 / Account number: 21378068
  • Τράπεζα Πειραιώς - Δικαιούχος Σπύρος Τσολάνας / Αρ. Λογαριασμου: 5063075255217 ΙΒΑΝ GR29 0172 0630 0050 6307 5255 217

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εθνικού προγράμματος «Προλαμβάνω»
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο






Σχετικά άρθρα

Ανακλήθηκε παρτίδα του Physiomer Baby
Ανακοινώσεις από τον ΕΟΦ
Όγκοι της υπόφυσης: Πού πρέπει να στοχεύει η χειρουργική θεραπεία;
Σύμφωνα με νέα μελέτη από τα Πανεπιστήμια Κέιμπριτζ και Λονδίνου
MERCK: Παρουσίασε νέα θετικά δεδομένα για τα δισκία κλαδριβίνης
Για τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση
Ένα καινοτόμο φάρμακο για το κοινωνικό άγχος βρίσκεται σε κλινικές μελέτες
Είναι ρινικό σπρέι με ταχεία δράση που λαμβάνεται "on demand"