Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πολυβιταμίνη ή συμπλήρωμα διατροφής με μεμονωμένα θρεπτικά συστατικά;

30/11/2015 10:19:02 πμ
Δείτε τι πρέπει να ρωτήσετε τους πελάτες σας ώστε να τους κατευθύνετε σωστά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Πριν μερικά χρόνια μπαίνοντας σε ένα φαρμακείο οι επιλογές στο ράφι των συμπληρωμάτων διατροφής ήταν περιορισμένες. Η βιταμίνη C ήταν μονόδρομος για το κρυολόγημα και οι πολυβιταμίνες προσέφεραν τόνωση στον οργανισμό. Σήμερα όμως η εικόνα έχει αλλάξει ριζικά και η ποικιλία είναι μεγάλη. Εκτός από τις πολυβιταμίνες πωλούνται συμπληρώματα διατροφής με μεμονωμένα μικροθρεπτικά συστατικά, αναβράζοντα ή σε ταμπλέτες, με μικρότερες ή μεγαλύτερες δοσολογίες.

Μήπως όμως τελικά οι πολλές επιλογές δυσκολεύουν τον σύγχρονο καταναλωτή να επιλέξει το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής για εκείνον;


Κάνοντας τις παρακάτω ερωτήσεις στους πελάτες σας θα μπορέσετε να τους κατευθύνετε ανάμεσα σε μία πολυβιταμίνη ή ένα συμπλήρωμα διατροφής με ένα βασικό συστατικό.


1. Ψάχνετε ένα συμπλήρωμα διατροφής για να καλύψετε κάποια συγκεκριμένη ανάγκη;


Εάν ο καταναλωτής ψάχνει ένα συμπλήρωμα διατροφής για να καλύψει τη γενικότερη επιθυμία για τόνωση του οργανισμού, ή εάν δεν προσδιορίζει κάποια συγκεκριμένη ανάγκη, τότε μία πολυβιταμίνη αποτελεί την καλύτερη πρόταση. Στόχος είναι η όσο το δυνατόν πολύπλευρη κάλυψη των αναγκών. Εάν όμως, ύστερα από συζήτηση με τον καταναλωτή, ανακαλύψετε πως έχει συγκεκριμένες ανάγκες τότε η αγορά ενός προϊόντος με ένα μεμονωμένο συστατικό θα εξατομικεύσει την πρότασή σας. Για παράδειγμα μία γυναίκα στην εμμηνόπαυση έχει κατά πάσα πιθανότητα ανάγκη από ασβέστιο, ενώ ένας άνδρας που αθλείται ενδέχεται να αισθάνεται ατονία γιατί δεν ενυδατώνεται επαρκώς και έτσι χρειάζεται ηλεκτρολύτες.


2. Ακολουθείτε μία ισορροπημένη διατροφή;


'Aτομα τα οποία δεν καταναλώνουν καθημερινά κάποια ομάδα τροφίμων, δημιουργούν ελλείψεις συγκεκριμένων συστατικών στο σώμα τους. Απουσία 5 μερίδων χρωματιστών λαχανικών & φρούτων, ή πρωτεΐνη ζωικής πηγής (κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια, γαλακτοκομικά, αυγά) από το καθημερινό διαιτολόγιο περιορίζει την πρόσληψη φυτοθρεπτικών συστατικών ή βιταμίνης Β12 αντίστοιχα. Η επαρκής λήψη των τελευταίων μπορεί να εξασφαλισθεί από τα μεμονωμένα συμπληρώματα διατροφής. Επιπλέον, εάν διαπιστώσετε πως ο καταναλωτής τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδος τρώει απ' έξω, δεν έχει χρόνο να μαγειρέψει ή παραλείπει γεύματα, τότε θέλετε να είστε σίγουροι πως λαμβάνει και τις 14 βιταμίνες και τα πάνω από 20 απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά. Σε περιπτώσεις πολλών και διαφορετικών διατροφικών κενών η λύση της πολυβιταμίνης είναι η ιδανικότερη.


3. Πόσα χρήματα επιθυμείτε να ξοδέψετε;


Η ερώτηση αυτή είναι πολύ κρίσιμη στην εποχή μας. Πολλές φορές ένας καταναλωτής εμπιστεύεται τα συμπληρώματα διατροφής, όμως δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να λαμβάνει σε καθημερινή βάση 2 ή 3 διαφορετικά συμπληρώματα για την κάλυψη διαφορετικών αναγκών όπως η τριχόπτωση, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η κόπωση. Για να βοηθήσετε τον καταναλωτή είναι πολύ σημαντική η δημιουργία «συνήθειας», δηλαδή καθημερινής και σταθερής κατανάλωσης ενός συμπληρώματος διατροφής. Η συστηματική λήψη μίας πολυβιταμίνης, που συνήθως έχει χαμηλότερο κόστος, μπορεί να έχει πολύ περισσότερα οφέλη απ' ότι η σποραδική χρήση ενός εξειδικευμένου συμπληρώματος διατροφής.


Τέλος, η λήψη μίας πολυβιταμίνης δεν αποκλείει την συνδυαστική πρόσληψη με ένα συμπλήρωμα διατροφής που αποδίδει ένα μεμονωμένο θρεπτικό συστατικό. Αρκεί φυσικά να σιγουρευτείτε πως δεν πρόκειται για υπερβολική δοσολογία. Μην διστάσετε λοιπόν να «γνωρίσετε» λίγο καλύτερα τον πελάτη σας πριν την εξατομικευμένη δική σας πρόταση συμπληρώματος διατροφής.



















Η Πρώτη Ακαδημία Βιταμινών στην Ελλάδα

 

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

14/5/2024 12:07:53 πμΜαμά για πάντα!
Στην ITF Hellas Α.Ε. η έναρξη της μητρότητας εορτάζεται με σύμμαχο τα προϊόντα Iofolen®
Ο Συνεταιρισμός «eNtopio» συμμετείχε σε διεθνές συμπόσιο






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό