Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

Πωλήθηκε το 100% της Pharmathen

20/7/2021 3:23:42 μμ
Στα 1,6 δισ. ευρώ η αποτίμηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την πώληση του 100% της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmathen, στη διεθνή εταιρεία ιδιωτικών αγορών Partners Group (η οποία ενεργεί εκ μέρους των πελατών της), ανακοίνωσε η επενδυτική εταιρεία BC Partners, με τη συναλλαγή να αποτιμά την επιχείρηση στα 1,6 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Pharmathen ιδρύθηκε το 1969 και αποκτήθηκε από κεφάλαια υπό τη διαχείριση της BC Partners το 2015 έναντι 475 εκατ. ευρώ και αποτελεί σήμερα την κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας χορήγησης φαρμάκων. Με ένα υψηλά διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο και ισχυρή διοικητική ομάδα, η εταιρεία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη τεχνολογιών «παρατεταμένης απελευθέρωσης», με κορυφαίες δυνατότητες Έρευνας και Ανάπτυξης, εξυπηρετώντας ένα χαρτοφυλάκιο blue-chip πελατών σε σχεδόν 100 χώρες παγκοσμίως.

Υπό την ιδιοκτησία της BC Partners, η Pharmathen εξελίχθηκε σε μια εταιρεία που με γνώμονα την τεχνολογία ηγείται σε έναν ιδιαίτερα ελκυστικό κλάδο, παρουσιάζοντας ισχυρή και βιώσιμη οργανική ανάπτυξη EBITDA της τάξης του 16% σε σταθμικό ετήσιο μέσο όρο τα τελευταία 5 χρόνια.

Η εταιρεία είναι παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα των σύνθετων ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης ("LAI"), ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα τεχνολογιών για θεραπείες παρατεταμένης αποδέσμευσης ("LATT") που θα τροφοδοτεί την ανάπτυξή της για πολλά χρόνια. Με μία υψηλά διαφοροποιημένη προϊοντική, πελατειακή και γεωγραφική βάση, η Pharmathen βρίσκεται σε ισχυρή θέση για περαιτέρω ανάπτυξη, ιδίως στην αγορά των ΗΠΑ, υπό την καθοδήγηση του Partners Group.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω της φαρμακαποθήκης Larisa Pharm
Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της Convert Group






Σχετικά άρθρα

Τα φάρμακα που φέρνουν έσοδα
Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024
Όμιλος VOYATZOGLOU: Έργο Micro-Picking για σύγχρονο κέντρο διανομής φαρμακαποθήκης
Προετοιμάζει 1000 παραγγελίες/ώρα, με μεγάλη ακρίβεια
BAUSCH + LOMB Hellas: Στην 5η  θέση των  Best Workplaces™ 2024
Και στη 2η θέση των Best Workplaces™ For Women 2024
Νέα διοικητική δομή στη Γρ. Σαράντης
Ο Κυριάκος Σαράντης εκλέχτηκε πρόεδρος και ο Γιάννης Μπούρας ανέλαβε CEO