Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


«Πόλεμος» των φαρμακευτικών εταιρειών στα παρασκήνια των Όσκαρ

14/3/2024 8:31:54 πμ
Ποια καμπάνια έκανε τη μεγαλύτερη αίσθηση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο στήθηκαν μπροστά στις οθόνες τους το βράδυ της 10ης Μαρτίου για να παρακολουθήσουν τη βραδιά των Όσκαρ, ενώ παράλληλα διεξαγόταν ένα είδος υπόγειου «πολέμου» μεταξύ των φαρμακευτικών εταιρειών που εκμεταλλεύονται το λαμπερό event για να προωθήσουν τα φάρμακά τους. 


Σύμφωνα με τα στοιχεία του Fierce Pharma Marketing, στη φετινή τελετή δεν πρωταγωνίστησε η Pfizer, όπως είχε γίνει πέρυσι, η οποία εμφανίστηκε με ένα μόνο σποτ, αλλά πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου όπως: UCB, Astellas, ViiV Healthcare, AbbVie και GSK. Διαφημίσεις της AbbVie αλλά και των Sanofi-Regeneron «έπαιξαν» επίσης στις τηλεοπτικές εκπομπές που προηγήθηκαν της τελετής απονομής.


Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως τράβηξε καμπάνια που δεν προβλήθηκε στα Όσκαρ, αλλά «βγήκε στον αέρα» το τελευταίο διάστημα με αφορμή τα βραβεία. Πρόκειται για το σποτ της Eli Lilly με θέμα τα φάρμακα GLP-1, με το οποίο «επιτέθηκε» ευθέως στους ανθρώπους του θεάματος που λαμβάνουν το φάρμακο χωρίς λόγο. Στο βίντεο αναφέρεται: «Κάποιοι παίρνουν φάρμακα που δεν προορίζονται για αυτούς, με στόχο να μπουν στο μικρότερο φόρεμα ή σμόκιν, για τη μεγάλη βραδιά και για τη ματαιοδοξία τους. Δεν είναι αυτό το νόημα. Εμείς εργαζόμαστε σε αυτά τα φάρμακα για εκείνους που η παχυσαρκία επηρεάζει την υγεία τους. Έχει σημασία για εμάς ποιος τα παίρνει».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και οι μεγάλες ανατροπές
«Σεβαστές πλέον οι θέσεις της Ελλάδας στην Ε.Ε.», είπε ο Αλ. Μπουρλά σε συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη






Σχετικά άρθρα

Η Pharma Q συμμετείχε στο Hellas Pharm 2024
Παρείχε επιστημονική ενημέρωση για τα νέα προϊόντα της Q Pain και Μαστίχα Χίου σε σκόνη 1050 mg
Δυναμική Φαρμακαποθήκη: Μεγάλη προσέλευση στο περίπτερό της στην Hellas PHARM 2024
Εκπρόσωποι από όλα τα τμήματα της εταιρείας ήταν εκεί
Επιταχύνει την ανάπτυξη καινοτόμων φαρμάκων η Boehringer Ingelheim
Ξεκινά 10 κλινικές μελέτες για την έγκριση 25 νέων θεραπειών