Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΟΦ;

13/9/2013 6:01:39 μμ
Τρεις μήνες μετά την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΦ Γιάννη Τούντα, οι φήμες φουντώνουν για τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν τη νέα ηγεσία.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Για τη θέση του προέδρου του Οργανισμού, το όνομα που έχει ακουστεί περισσότερο τα τελευταία 24ωρα είναι αυτό του γιατρού και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (2000-2009) Δημήτρη Λιντζέρη, που διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Οι δύο αρχηγοί της συγκυβέρνησης (Σαμαράς και Βενιζέλος) φαίνεται ότι έχουν συναινέσει στο πρόσωπό του, ενώ λέγεται ότι και ο υπουργός Υγείας βλέπει θετικά την τοποθέτηση.

 

Έντονα φημολογείται πως τη θέση του β? αντιπροέδρου προορίζεται για το δικηγόρο και πρώην υπουργό του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη. Φυσικά άγνωστο παραμένει αν ο ίδιος προτίθεται να αποδεχθεί τη θέση. Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ο κ. Πλέυρης συνεργάζεται εδώ και χρόνια στενά με τον ?Αδωνι Γεωργιάδη, κάτι που επιβεβαιώνεται και από την άμεση τοποθέτησή του στη θέση του άτυπου συμβούλου του υπουργού Υγείας λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων από τον κ. Γεωργιάδη.

 

Τέλος, στη θέση της α? αντιπροέδρου φαίνεται πως θα παραμείνει η κλινική φαρμακοποιός Μαρία Σκουρολιάκου.

 

Μεγάλες προκλήσεις θα έχει πάντως να αντιμετωπίσει η νέα ηγεσία του ΕΟΦ. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα είναι η αντιπαράθεση με τους γιατρούς για τον τρόπο και τον αριθμό των ελέγχων που διενεργούνται από τον Οργανισμό προκειμένου να κυκλοφορούν με ασφάλεια τα φάρμακα στην αγορά, με αφορμή το ζήτημα της συνταγογράφησης με δραστική ουσία και των γενόσημων φαρμάκων, που εκλαμβάνεται από τους ίδιους ως υποβάθμιση του ρόλου τους στη θεραπεία του ασθενή.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα






Σχετικά άρθρα

ΙΣΑ: Διαμαρτύρεται για τα πρόστιμα λόγω συνταγογράφησης με εμπορική ονομασία
Και αμφισβητεί την εξειδίκευση των φαρμακοποιών στο φάρμακο
Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία συμμετείχε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία για τα Κρίσιμα Φάρμακα
Διασφαλίζοντας την επάρκεια σε Ελλάδα και Ευρώπη
Εγκρίθηκε ο Ευρωπαϊκός Χώρος Δεδομένων Υγείας
Πρόκειται για ακρογωνιαίο λίθο μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, σύμφωνα με την Ευρ. Επιτροπή