Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Ποια γλυκά μπορεί να φάει ένα παιδί τα Χριστούγεννα;

15/12/2015 1:33:36 μμ
Δείτε ποια είναι τα απαγορευμένα γλυκά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
Τα παιδιά περισσότερο από τους μεγάλους , χαίρονται τις γιορτές των Χριστουγέννων με δώρα και κατανάλωση πολλών εδεσμάτων κυρίως γλυκών, αφού μέσα στο κλίμα της χαλάρωσης που επικρατεί , επιτρέπεται να δοκιμάσουν μελομακάρονα, δίπλες , κουραμπιέδες και σοκολάτες. ΠΡΟΣΟΧΗ ! Τα γλυκά των Χριστουγέννων κρύβουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των μικρών παιδιών επισημαίνει η παιδίατρος Χρυσάνθη Λαθήρα.

ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Είναι μια καλή πηγή ενέργειας ,περιέχει καλά λιπαρά (αφού περιέχει ελαιόλαδο) ,αλλά ποτέ μη δώσετε μελομακάρονα σε βρέφη κάτω του έτους ,αφού το μέλι που περιέχουν μπορεί να προκαλέσει μόλυνση με το κλωστηρίδιο του τετάνου (αλλαντίαση ή τέτανο )
 Όπως αναφέρει η κατανάλωση μελομακάρονων σε παιδιά από ενός έως δύο ετών πρέπει επίσης να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή ,είτε γιατί μπορεί να προκληθούν αλλεργικές αντιδράσεις στα περιεχόμενα καρύδια είτε γιατί φορτώνουμε τον παιδικό οργανισμό με υπερβολικούς κακούς υδατάνθρακες (ζάχαρη) κουράζοντας έτσι το πάγκρεας και αυξάνοντας το σωματικό βάρος.

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ

 Ποτέ μη δώσετε κουραμπιέδες σε μωρό κάτω των δύο ετών. Μπορεί να προκληθεί αλλεργική αντίδραση έντονη (αναφυλαξία) .Πρέπει να γνωρίζετε ότι δίνετε μια απαγορευμένη ουσία ,την ζάχαρη, αλλά ταυτόχρονα κακά λιπαρά στο μικρό σας παιδάκι. Σύμφωνα με την ειδικό σε μεγαλύτερα παιδιά η κατανάλωση των κουραμπιέδων πρέπει να γίνεται με αυστηρό μέτρο εφόσον ένας κουραμπιές μπορεί να δώσει έως 200 με 250 θερμίδες.

ΔΙΠΛΕΣ

Απαγορεύεται σε παιδιά κάτω του έτους γιατί μπορεί να προκαλέσει αναφυλαξία ή ηπιότερες αλλεργικές αντιδράσεις αφού περιέχει δυο ισχυρά αλλεργιογόνα (αυγό ,ξηροί καρποί) .

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Βρίσκεται παντού σε μεγάλη αφθονία .Προσοχή! Μη συνηθίζετε να δίνετε σοκολάτα σε παιδιά κάτω των δύο ετών .Τα παιδιά μπορούν να «γλυκαίνονται» με φυσικές τροφές όπως φρούτα και μέλι(στα πάνω του έτους).
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο πλαίσιο των δράσεων του Ομίλου «Κάντο Αγάπη»
Ένα Χριστουγεννιάτικο Bazaar για την υποστήριξη της ΜΚΟ






Σχετικά άρθρα

Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month
Επηρεασμένη πνευμονική λειτουργία και κακό έλεγχο του άσθματος δείχνει έρευνα της ΕΠΕ
Καταγράφεται αυξημένη χρήση κορτικοστεροειδών από το στόμα, παρά τη διαδεδομένη χρήση βιολογικών παραγόντων
Podcast «Πες ΜΑΣ ΤΟ»: Νέος κύκλος επεισοδίων
Από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού 'Αλμα Ζωής
Παγκόσμια Ημέρα Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νοσημάτων του Εντέρου
Ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό