Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πόθεν έσχες για προέδρους και αντιπροέδρους των φαρμακευτικών συλλόγων

18/10/2017 9:28:16 πμ
Για εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία του 2016
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.) ενημερώνει τα μέλη του ότι όσοι υποχρεούνται να υποβάλλουν Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης (ΔΠΚ) και Δηλώσεις Οικονομικών Συμφερόντων (ΔΟΣ) για το 2017, οφείλουν να τις καταθέσουν έως το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017. Όμως, η Κυβέρνηση θα εκδώσει νέα υπουργική απόφαση για την ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες,  όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μετά την απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματική και παράνομη τη σχετική υπουργική απόφαση.

Σημειώνεται, ότι στις δηλώσεις αυτές καταγράφονται τα αποκτηθέντα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2016, δηλαδή εισοδήματα από 01-01-2016 έως 31-12-2016, καθώς και περιουσιακά στοιχεία κατά την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ζητήθηκαν για πρώτη φορά δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από τους προέδρους και τους αντιπροέδρους όλων των φαρμακευτικών συλλόγων (και του Π.Φ.Σ.), με την αιτιολογία ότι αποτελούν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ). Η τότε διοίκηση του Π.Φ.Σ. είχε αντιδράσει με το επιχείρημα ότι ο Σύλλογος δεν διορίζεται από το Δημόσιο άμεσα ή έμμεσα και ότι δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως και οι τοπικοί σύλλογοι είναι επίσης αυτοχρηματοδοτούμενοι.

Ωστόσο η σχετική δημόσια υπηρεσία, "Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες", απεφάνθη ότι όλα τα ΝΠΔΔ -ανεξαρτήτως χρηματοδότησης ή άλλης προϋπόθεσης- είναι υποχρεωμένα να καταθέτουν τα κοινώς λεγόμενα "πόθεν έσχες", λόγω "της ειδικής σχέσης με το Δημόσιο που συνεπάγεται η νομική μορφή τους". Σε αυτή την υποχρέωση περιλαμβάνονται και οι επαγγελματικοί σύλλογοι.


Σύμφωνα με την τωρινή ανακοίνωση, η εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης εντός 30 ημερών επισύρει διοικητικό πρόστιμο, ενώ η μη υποβολή μετά τις 20/11/2017 συνεπάγεται ποινικές κυρώσεις.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από όλους τους φαρμακευτικούς συλλόγους της χώρας
Τι προβλέπει η εφαρμογή του νέου Εσωτερικού Κανονισμού






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο