Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πληρώστε επιτέλους τα χρέη του ΕΟΠΥΥ

7/10/2013 8:36:49 πμ
Ο ΦΣΑ απευθύνεται στον υπουργό Υγείας για τα ληξιπρόθεσμα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας ΅Αδωνι Γεωργιάδη ζητά να καταργηθεί η σχετική γραφειοκρατία ώστε να αποπληρωθούν επιτέλους τα χρέη του ΕΟΠΥΥ από το 2011 και το 2012 το «συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με τις υποσχέσεις του υπουργού στις συναντήσεις μεταξύ τους.


Συγκεκριμένα γράφει:


«Μας είχατε διαβεβαιώσει ότι θα υπήρχε άμεση διευθέτηση του προβλήματος καταρχάς για το 2011 και αμέσως μετά για τον επόμενο χρόνο. Έχουν περάσει σχεδόν δύο μήνες και όχι μόνο δεν έχει διευθετηθεί το θέμα, αλλά η ΔΕΗ π.χ. επικοινωνεί με όλα τα μέλη μας ένα προς ένα, ζητώντας από αυτά, να της επανακαταθέσουν όλα τα τιμολόγια του 2011 με τα αντίστοιχα ποσά. Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν δεν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα καταργεί επιτέλους την γραφειοκρατία δεν πρόκειται να πληρωθούμε ποτέ αυτά που μας χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ και για τα οποία έχουμε πληρώσει και φόρο εισοδήματος και ΦΠΑ.

Οι δύσκολες στιγμές που περνάει ο κλάδος μας –όπως όλος ο ελληνικός λαός– δεν αφήνουν περιθώρια για αναμονές επΆ αόριστον.

Ο συμψηφισμός που υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός έχει μείνει στα αζήτητα και καλούμεθα συνεχώς να τροφοδοτούμε τον κρατικό κορβανά με χαράτσια και φόρους.

Παρακαλούμε όπως υλοποιήσετε την υπόσχεσή σας το δυνατόν συντομότερο και εφαρμόσετε στον ΕΟΠΥΥ αυτά που απαιτείτε από τον Ελληνικό Λαό.»

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αναδείχθηκε σε συζήτηση κατά τη διάρκεια του 9ου Delphi Economic Forum






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο
Αντιπηκτικά & Κινολόνες: Ένας επικίνδυνος συνδυασμός!
Ο φαρμακοποιός συμβάλλει στην πρόληψη ανεπιθύμητων ενεργειών με τη βοήθεια της f-anazitisi