Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα

GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals

Πιο κοντά η εξαγορά της Ceptaris Therapeutics από την Actelion

28/8/2013 6:33:02 μμ
Όρος του συμβολαίου και η έγκριση του τζελ VALCHLOR™ (μεχλωραιθαμίνη) για την τοπική θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Στην έγκριση της εμπορικής κυκλοφορίας του VALCHLOR™ (μεχλωραιθαμίνη) gel 0,016% για την τοπική θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης της εταιρείας Ceptaris Therapeutics Inc. προχώρησε ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η "μέλλουσα" θυγατρική της Actelion, Ceptaris Therapeutics έλαβε έγκριση για την τοπική θεραπεία της σπογγοειδούς μυκητίασης τύπος δερματικού Τ-λεμφώματος (CTCL), σταδίου IA και IB σε ασθενείς που είχαν ήδη ακολουθήσει δερματική αγωγή και πλέον ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της δεύτερης εταιρείας από την πρώτη.


Ειδικότερα, η απόφαση αυτή ακολουθεί τη συμφωνία που υπέγραψαν στις 30 Ιουλίου 2013, η Actelion US Holding Company, θυγατρική της Actelion Ltd, και η Ceptaris Therapeutics Inc. βάσει τη οποίας η Actelion θα εξαγόραζε την Ceptaris. Μεταξύ των όρων που συνόδευαν τη συμφωνία ήταν και η ανακοίνωση της έγκρισης του φαρμακευτικού προϊόντος VALCHLOR της εταιρείας Ceptaris από τον FDA.


Με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία η κυρία Ελένη Γ. Τέντου, πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας βιοτεχνολογίας Actelion στην Ελλάδα είπε σχετικά: "Κινητήριος μοχλός της στρατηγικής της Actelion είναι η επιθυμία μας να προσφέρουμε στους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις καινοτόμες θεραπείες για ένα καλύτερο αύριο. Η νέα αυτή κοινή πορεία που ξεκινάει η Actelion με τη Ceptaris Therapeutics έρχεται να επισφραγίζει αυτήν ακριβώς μας την επιθυμία, ανοίγοντας νέους δρόμους για τους ασθενείς με δερματικό Τ-λέμφωμα (CTCL)."


Οι εταιρείες τώρα προχωρούν στην εκπλήρωση και των υπόλοιπων όρων του συμφωνητικού για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ενώ η Actelion θα προβεί σε περαιτέρω δηλώσεις μετά το πέρας της συμφωνίας.


Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ευρεία ένδειξη για όλες τις ηλικίες και όλα τα επίπεδα σοβαρότητας της νόσου






Σχετικά άρθρα

Bristol Myers Squibb: Δημιουργεί νέα spin-off εταιρεία
Με 5 φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα στο χαρτοφυλάκιό της
Συνεργασία-ορόσημο μεταξύ της ελληνικής Rafarm και της Cleveland Clinic
Με αντικείμενο την ανάπτυξη μιας νέας θεραπείας των ουλών κερατοειδούς
H YOUTH LAB. στα Duty Free των Αθηνών, Θεσσαλονίκης & Ηρακλείου
Μια νέα, Travel Retail εποχή ξεκινά για το ελληνικό brand δερμοκαλλυντικών
GSK: Επενδύει έως και 12 δισ. δολάρια σε 12 νέα φάρμακα
Σε συμφωνία με την κινεζική εταιρεία Jiangsu Hengrui Pharmaceuticals