Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

PhRMA Innovation Forum: Στα 1,338 δισ. ευρώ ανέρχονται οι επιστροφές των φαρμακευτικών εταιρειών

15/7/2021 12:58:50 μμ
Ζητά δομικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωσή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το PhRMA Innovation Forum καλεί για άλλη μια φορά την ελληνική πολιτεία να αποκαταστήσει την εικόνα για το σύνολο των υποχρεωτικών επιστροφών που καλείται να πληρώσει η φαρμακοβιομηχανία στο ελληνικό κράτος και παράλληλα να δρομολογήσει τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Όπως αναφέρει, η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για επίτευξη μειωμένης υπέρβασης για το έτος 2020 δεν επιβεβαιώνεται από τα πραγματικά δεδομένα που δείχνουν ότι η πρόβλεψη για το ύψος υπέρβασης του προϋπολογισμού το 2020 ξεπερνά το αντίστοιχο του 2019, ενώ το συνολικό ύψος των επιστροφών ανέρχεται στο ποσό των 1,338 δισ. ευρώ.

Αξιολογώντας μεν θετικά το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», το Forum επισημαίνει ότι πρακτικά οι συνολικές επιστροφές για τη μεγάλη πλειοψηφία των καινοτόμων φαρμακευτικών εταιρειών συνεχίζουν να αυξάνουν δραματικά.

Εξηγεί δε ότι η μαθηματική απομείωση της υπέρβασης από το συμψηφισμό μέρους των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη με τις αυτόματες επιστροφές των εταιρειών είναι πλασματική, καθώς δεν είναι απόρροια μιας δομικής μεταρρύθμισης, δεν αφορά στο σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών και αποτελεί συμψηφισμό της υπέρβασης με μέρος ήδη δαπανημένων ποσών των εταιρειών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Είναι εξίσου σημαντική με την επισιτιστική και ενεργειακή αυτονομία, ανέφεραν στελέχη της εταιρείας
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas ζητά νέες πρωτοβουλίες που ενισχύουν τον δημόσιο διάλογο για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

Τα φάρμακα που φέρνουν έσοδα
Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024
Όμιλος VOYATZOGLOU: Έργο Micro-Picking για σύγχρονο κέντρο διανομής φαρμακαποθήκης
Προετοιμάζει 1000 παραγγελίες/ώρα, με μεγάλη ακρίβεια
BAUSCH + LOMB Hellas: Στην 5η  θέση των  Best Workplaces™ 2024
Και στη 2η θέση των Best Workplaces™ For Women 2024
Νέα διοικητική δομή στη Γρ. Σαράντης
Ο Κυριάκος Σαράντης εκλέχτηκε πρόεδρος και ο Γιάννης Μπούρας ανέλαβε CEO