Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης το ωράριο των φαρμακείων

2/1/2018 10:46:23 πμ
Πλήρης απελευθέρωση ή κανόνες λειτουργίας για όλους τους φαρμακοποιούς;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η αρχή του νέου χρόνου αναμένεται να φέρει τις αναγκαίες αλλαγές στο ωράριο της λειτουργίας των φαρμακείων, ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα τόσο των φαρμακοποιών όσο και της κυβέρνησης.

Μέχρι και σήμερα το ωράριο της λειτουργίας των φαρμακείων έχει πυροδοτήσει αρκετές συγκρούσεις ανάμεσα στα μέλη των φαρμακευτικών συλλόγων καθώς δεν είναι λίγοι οι φαρμακοποιοί που έχουν «αυτονομηθεί» και ανοίγουν ανάλογα με τις ανάγκες και την πελατεία τους, χωρίς να υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός που να μπορεί να τους αποτρέψει.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iatronet, από την πλευρά των φαρμακοποιών στόχος είναι να υπάρξει σαφής προσδιορισμός του ωραρίου λειτουργίας, δηλαδή για παράδειγμα 8 το πρωί με 8 το βράδυ ή 8 το πρωί με 9 το βράδυ και μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο κάθε σύλλογος να κινηθεί, ενώ μία πρώτη πρόταση για το Σάββατο είναι τα καταστήματα να λειτουργούν 8 το πρωί με τρεις το μεσημέρι. Έτσι, ο κάθε σύλλογος ανάλογα με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας που βρίσκεται και η οποία μπορεί να έχει ιδιαιτερότητες, για παράδειγμα να είναι νησί ή να βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, να αποφασίζει πώς θα κινηθεί.


Το σίγουρο είναι ότι η οριστικοποίηση του πλαισίου δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση και ήδη οι πρώτες αντιδράσεις υπάρχουν από την πλευρά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Το τελευταίο εμφανίζεται να μην δέχεται την πρόταση του Υπουργείου Υγείας να υπάρξει ταύτιση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων με αυτό των εμπορικών καταστημάτων της χώρας. Δηλαδή, αυτό σημαίνει ένα ωράριο από τις 8 το πρωί μέχρι και τις 8 το βράδυ. Αυτή την πρόταση την απορρίπτει το ΔΝΤ, το οποίο θέλει πλήρη απελευθέρωση της αγοράς, με τους φαρμακοποιούς να αποφασίζουν και να πράττουν κατά βούληση για το ωράριο της λειτουργίας των φαρμακείων τους.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Προχώρησε σε ριζικές αλλαγές στο καταστατικό του






Σχετικά άρθρα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει «κοντά» τον φαρμακοποιό με τον ασθενή
Νέα συστήματα που επιτρέπουν την ουσιαστική επικοινωνία
ΠΦΣ: «Τα φαρμακεία καθιερώνονται ως Κέντρα Εμβολιασμού Ενηλίκων»
Μετά την επιτυχία αυτή, ανακοινώνονται οι επόμενοι στόχοι
MSD ONCOLOGY: Ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή προτάσεων ερευνητικών έργων
Με θέμα την πολιτική υγείας για τον καρκίνο