Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

PGEU: Oι φαρμακοποιοί μπορούν να συμβάλλουν στις ελλείψεις φαρμάκων μέσω των γαληνικών

25/10/2023 10:21:55 μμ
Δηλώσεις του προέδρου Κ. Straetmans μετά την ανακοίνωση των μέτρων από την Ευρ. Επιτροπή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ικανοποιημένη δηλώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση Φαρμακοποιών (PGEU) για τα μέτρα που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ελλείψεις φαρμάκων.


Ιδιαίτερα υποστηρίζει την παρακολούθηση των προμηθειών των φαρμακευτικών εταιρειών και την επιβολή κυρώσεων σε αυτές που δεν εξασφαλίζουν επαρκείς ποσότητες φαρμάκων, τη δημιουργία καταλόγου κρίσιμων φαρμάκων στην Ε.Ε. και του μηχανισμού αλληλεγγύης. Επίσης συμφωνεί με τις προτεινόμενες ρυθμιστικές ευελιξίες για τον περιορισμό των ελλείψεων, με τα βελτιωμένα συστήματα πρόβλεψης της ζήτησης και της προσφοράς αλλά και τα μακροπρόθεσμα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού.


Σε όλα αυτά ο πρόεδρος της PGEU Koen Straetmans προσθέτει πως οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, συμπεριλαμβανομένης της παρασκευής γαληνικών σκευασμάτων, όταν αυτό επιτρέπεται από τις εθνικές αρχές.


Όσον αφορά τον προτεινόμενο μηχανισμό αλληλεγγύης, ο ΕΜΑ διευκρινίζει ότι η ιδέα αναπτύχθηκε από την ειδική επιτροπή για το θέμα MSSG και επιτρέπει σε κράτη μέλη να αλληλοϋποστηρίζονται, δίνοντας μια έσχατη λύση στην επάρκεια ελλειπτικού φαρμάκου. Πιο αναλυτικά, κάθε χώρα που αντιμετωπίζει μια σοβαρή έλλειψη σε φάρμακο καλεί για το συντονισμό του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και μπορεί να ζητήσει αποθέματα από άλλο κράτος-μέλος.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
Για τη θεραπεία της ενεργού μέτριας έως σοβαρής διαπυητικής ιδρωταδενίτιδας






Σχετικά άρθρα

Ο αντίκτυπος της FIP σε όλον τον κόσμο
Δημοσιεύτηκε η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Φαρμακευτικής Ομοσπονδίας
Ελλείψεις φαρμάκων: Χειρότερο το πρόβλημα το 2024 έναντι του 2023
Σύμφωνα με δημοσκόπηση σε φαρμακεία της Αγγλίας
ΦΣΑ: Σε λειτουργία το application για τις εφημερίες
Βοηθά τους πολίτες να βρίσκουν άμεσα ποιο φαρμακείο εφημερεύει κοντά τους