Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πέντε δωρεάν τρόποι για να αντιμετωπίσετε την εμμηνόπαυση

17/11/2015 2:50:00 μμ
Εύκολοι τρόποι για να ανακουφιστείτε από τα έντονα συμπτώματα που προκαλεί η εμμηνόπαυση
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Η εμμηνόπαυση μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε ιδιαίτερα άβολα, λόγω των ποικίλων συμπτωμάτων που δημιουργεί . Υπάρχουν  όμως ορισμένοι φυσικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε την ένταση των συμπτωμάτων και να αποκτήσετε και πάλι τον έλεγχο του σώματός σας. .

Για να ανακουφιστείτε από τα έντονα συμπτώματα όπως είναι οι εξάψεις και η εφίδρωση καλό είναι να φοράτε ελαφρύτερο ρουχισμό, να διατηρείτε το υπνοδωμάτιο δροσερό όσο κοιμάστε, ασκηθείτε τακτικά και μειώστε τα επίπεδα του άγχους. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται τα πικάντικα φαγητά, η καφεΐνη, το κάπνισμα και το αλκοόλ γιατί χειροτερεύουν τις εξάψεις.

Εκτός όμως από τα σωματικά συμπτώματα η εμμηνόπαυση ευθύνεται και για πλήθος ψυχολογικών, όπως κατάθλιψη, άγχος, ευερεθιστότητα, εναλλαγές της διάθεσης, κούραση και έλλειψη ενέργειας.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει αν:


  • • Να κοιμάστε αρκετά. Ένας ξεκούραστος ύπνος θα είναι σωτήριος τόσο για τα σωματικά όσο και για τα ψυχολογικά συμπτώματα. Αποφύγετε την άσκηση δύο ώρες πριν πάτε για ύπνο, προσπαθήστε να κοιμάστε περίπου την ίδια ώρα κάθε βράδυ και προτιμήστε ελαφρά ρούχα και ένα δροσερό υπνοδωμάτιο.
  • • Οι γυναίκες που ασκούνται βιώνουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης λιγότερο έντονα. Η άσκηση είναι σημαντική όχι μόνο για την ανακούφιση των βραχυπρόθεσμων συμπτωμάτων, αλλά γιατί προστατεύσει το σώμα από τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την οστεοπόρωση. Το γρήγορο περπάτημα τρεις φορές την εβδομάδα είναι ένας φθηνός, εύκολος και πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την άσκηση. Εξίσου καλή λύση είναι και οι ασκήσεις χαλάρωσης που προσφέρει η γιόγκα.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η f-anazitisi σας βοηθά να το αντιμετωπίσετε!
Ως άπαξ εβδομαδιαίως χορηγούμενη θεραπευτική επιλογή για την αιμορροφιλία Α






Σχετικά άρθρα

ΕΜΑ: Τα φάρμακα με hydroxyprogesterone αποσύρονται από την αγορά της Ε.Ε.
Λόγω ζητημάτων ασφάλειας αλλά και αποτελεσματικότητας
WinMedica: Καινοτόμες θεραπευτικές λύσεις για την «επιδημία» των καρδιαγγειακών νοσημάτων
Παρουσιάστηκαν στο 50ό ετήσιο Συνέδριο της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών
Παγκόσμια Ημέρα Κλινικών Μελετών
Μόνο 1 στις 5 νέες θεραπείες προέρχεται πλέον από την Ευρώπη
Δωρεάν μετρήσεις πίεσης σε 18 πόλεις της Ελλάδας
Στο πλαίσιο του May Measurement Month