Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

ΠΕΦ: Αγώνας δρόμου για τα πλαστά φάρμακα

15/6/2016 10:42:10 πμ
Στόχος η προσαρμογή της χώρας μας στα νέα κοινοτικά δεδομένα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη γνησιότητα φαρμάκων και να υπάρξει προσαρμογή της χώρας μας στα νέα κοινοτικά δεδομένα που σχετίζονται με την προστασία των ασθενών από τα πλαστά φάρμακα.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) έδωσε το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποίησης Γνησιότητας Φαρμάκων (European Medicines Verification Organization - ΕMVO) κατά τη γενική συνέλευση του κλάδου.

Ο νέος κανονισμός τέθηκε σε ισχύ στις 9 Φεβρουαρίου φέτος, και δίνει τρία χρόνια περιθώριο να προσαρμοστούν τα κράτη - μέλη στις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να ισχύσει από το 2019, ενώ ειδικά για τη χώρα μας, την Ιταλία και το Βέλγιο, προβλέπει παράταση άλλης μιας επιπλέον τριετίας, η οποία απ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί..

Ο λόγος είναι ο εξαγωγικός προσανατολισμός των ελληνικών φαρμακευτικών βιομηχανιών, οι οποίες στο πλαίσιο των αναπτυξιακών τους προγραμμάτων στοχεύουν στη διεύρυνση των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα να προσανατολίζονται στην ταυτόχρονη προσαρμογή με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. αντί να περιμένουν και να κάνουν χρήση της παράτασης που έχει δοθεί.

Πληροφορίες από: healthmag.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και πέτυχαν σημαντική αύξηση των πωλήσεών τους από το 2023 στο 2024






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ