Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Παρέμβαση ΠΦΣ για το θέμα των παρακρατήσεων

4/9/2013 6:32:53 μμ
Οι καθυστερήσεις πληρωμών συναδέλφων λόγω παρακρατήσεων των λογαριασμών τους στον ΕΟΠΥΥ από την εφορία ή από άλλες εκχωρήσεις έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Πέρα από τα γνωστά οικονομικά προβλήματα που όλοι αντιμετωπίζουμε λόγω των χρεών του ΕΟΠΥΥ, πολλοί συνάδελφοι υφίστανται επιπλέον καθυστέρηση στις πληρωμές τους, αφού είτε τους διπλοκρατούν λεφτά στις εφορίες αδυνατώντας να συνεργαστούν με τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ είτε αργούν χαρακτηριστικά να εκκαθαρίσουν τους λογαριασμούς. Μόλις πριν μερικές ημέρες εκκαθαρίστηκε ο Απρίλιος, ενώ από τον Ιούλιο άλλαξε η διαδικασία διεκπεραίωσης αυτών των υποθέσεων, κάτι που αναμενόταν να λύσει το πρόβλημα.

 

Με αυτά τα δεδομένα, ο ΠΦΣ απέστειλε έγγραφο προς τον ΕΟΠΥΥ ζητώντας να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, ώστε όταν εξοφληθούν οι συνταγές του Ιουνίου να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις για τα φαρμακεία που έχουν εκχωρήσεις ή κατασχέσεις.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας
Ο ΠΦΣ ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να νομοθετηθούν οι άυλες






Σχετικά άρθρα

Επιδότηση 100% σε φαρμακεία για την προμήθεια λογισμικού & παρόχου B2G
«Είναι ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε», σύμφωνα με τον Μ. Κατσαράκη
Αλλάζει το περιεχόμενο των σπουδών Φαρμακευτικής
Βάσει Ευρωπαϊκής Οδηγίας που θα πρέπει να ισχύσει από την άνοιξη του 2026
Φ.Σ. Αττικής: Η κατάργηση του 0,8% δεν αφορά όλες τις περιπτώσεις;
Ο Σύλλογος ζητά επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας