Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Παραιτήθηκαν τα μέλη της ΕΚΟ φαρμακοποιών της ΝΔ

31/3/2014 10:04:31 πμ
"Εξυπηρετείτε δύο ή τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες και μετατρέπετε το φάρμακο και την Υγεία σε εμπόρευμα ενός άθλιου κερδοσκοπικού κυκλώματος"
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Εσωκομματικές εξελίξεις προκαλεί στη ΝΔ η ψήφιση ρυθμίσεων του πολυνομοσχεδίου για τα φαρμακεία. Η Ειδική Κομματική Οργάνωση (ΕΚΟ) φαρμακοποιών της ΝΔ υπέβαλε ομαδικά την παραίτησή της στον πρόεδρο και τα όργανα του κόμματος.


Ο γραμματέας της ΕΚΟ κ. Στέλιος Καλογερόπουλος και ο ειδικός γραμματέας κ. Δημήτρης Λυκουρέσης, που υπογράφουν το κείμενο, χρησιμοποιούν σκληρές εκφράσεις σχετικά με την αντιμετώπιση του κλάδου από την κυβέρνηση:


«Πιστεύαμε πως ο λόγος ύπαρξης της ειδικής κομματικής αυτής οργάνωσης είναι ο συνδετικός κρίκος με το κόμμα, αλλά συγχρόνως και να διεκδικεί θέσεις όλων των μελών του και των φαρμακοποιών όλης της χώρας προς την ομαλή λειτουργία της δημόσιας υγείας αλλά και του κοινωνικού αγαθού που λέγεται φάρμακο.

Δυστυχώς, οι τελευταίες μυστικές συμφωνίες και η προώθηση των συμφερόντων των καρτέλ στο χώρο του φαρμάκου οδηγούν στην απαξίωση του ρόλου του φαρμακοποιού αλλά και της δημόσιας υγείας.

Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι ο υπουργός Ανάπτυξης ήταν εκείνος που «έστησε» τις αλλαγές και τον συνδέουν με μεγάλα συμφέροντα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού, παρά τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας, καταλήξαμε θύματα ενός καλοστημένου σχεδίου από τον Κ. Χατζηδάκη και τα μεγάλα συμφέροντα.

Καταστρέφετε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών και 20.000 εργαζομένων στο χώρο χωρίς δισταγμό.

Δεν εξυπηρετείτε ούτε τους ασθενείς ούτε τους καταναλωτές.

Εξυπηρετείτε δύο ή τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες και μετατρέπετε το φάρμακο και την Υγεία σε εμπόρευμα ενός άθλιου κερδοσκοπικού κυκλώματος.

Οι γραμματείς της ΕΚΟ φαρμακοποιών προειδοποιούν πως "όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες", εκφράζοντας τη λύπη που τόσα χρόνια στήριξαν το κόμμα της ΝΔ.

Θα σας αφήσουμε μόνους να συνεχίσετε αυτό το υπόγειο παιχνίδι της καρτελοποίησης και των μεγάλων συμφερόντων τονίζοντας πως θα είστε υπόλογοι στον ελληνικό λαό, εσείς και όσοι άλλοι ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο έκτρωμα.

Μην ξεχνάτε ότι και εσείς από τον λαό προέρχεστε και εκεί ανήκετε και θα καταλήξετε».


Πηγή: www.iatronet.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφήνοντας τον Συνεταιρισμό «στο καλύτερο σημείο του», όπως δήλωσε ο ίδιος






Σχετικά άρθρα

Πλήρης εφαρμογή του ψηφιακού φακέλου Υγείας σε ένα χρόνο, ανακοίνωσε ο υπ. Υγείας
Και δημιουργία καναλιού καινοτομίας στον προϋπολογισμό του 2025
Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα επενδύει σε Υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης στην υγεία
«Η ΤΝ είναι μια επανάσταση που θα τα αλλάξει όλα», είπε ο πρωθυπουργός
Με 80 εκατ. ευρώ ενισχύεται η φαρμακευτική δαπάνη του ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά φαρμακεία
Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για την κατανομή των επιπλέον 300 εκατ. ευρώ