Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Παράδοση υπουργείου και η επόμενη ημέρα για την Υγεία

11/6/2014 11:00:49 πμ
Ποιος από τη νέα ηγεσία θα αναλάβει το φάρμακο;
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

"Αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα τα λάθη και τις υπερβολές που έγιναν", τόνισε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής του υπουργείου. Ο κος Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο έργο της θητείας του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη δημιουργία του ΠΕΔΥ και στις ενέργειες του υπουργείου για την εξασφάλιση πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας σε ανασφάλιστους πολίτες. «Απομένει να υλοποιηθεί η δράση που έχουμε ξεκινήσουμε για τη φαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων», πρόσθεσε «ώστε να αποδείξουμε στην πράξη ότι οι μεταρρυθμίσεις που έχουν τόσο πολύ λοιδορηθεί στην πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια γίνονται πράγματι για το καλό των πολιτών και όχι γιατί μας το ζητάνε κάποιοι ξένοι.» Τέλος ευχαρίστησε ιδιαίτερα θερμά τον Αντώνη Μπέζα και τη Ζέττα Μακρή για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν και ευχήθηκε καλή επιτυχία στη νέα ηγεσία του υπουργείου προκειμένου να συνεχίσουν την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

Ο Αντώνης Μπέζας, παίρνοντας το λόγο μετά τον κ. Γεωργιάδη, περιέγραψε το πόσο δύσκολο ήταν το εγχείρημα που είχαν αναλάβει, λέγοντας ότι δεν έχει ξαναυπάρξει πολιτική ηγεσία που να έχει υλοποιήσει, να έχει τρέξει, να έχει δρομολογήσει τόσο πολλά πράγματα μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η κ. Ζέττα Μακρή, συγκινημένη αναφέρθηκε στην πολύ καλό μεταξύ τους κλίμα, λέγοντας ότι «είμαι βέβαιη ότι εκείνοι που θα μας διαδεχθούν θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς. Εκείνο που δεν είμαι καθόλου βέβαιη είναι αν θα έχουν καλύτερη ατμόσφαιρα».

 

Από την άλλη ο κ. Βορίδης αφού εξήρε τις ικανότητες του στενού του φίλου και συναγωνιστή, όπως χαρακτηριστικά είπε για τον Αδωνι Γεωργιάδη, τόνισε ότι στόχος είναι να παραμείνουμε αγκυροβολημένοι στις υπηρεσίες προς τον πολίτη αλλά με τη διπλή του ιδιότητα «και αυτή του χρήστη υπηρεσιών υγείας, άρα στην υψηλή παροχή υπηρεσιών υγείας, αλλά και στην ιδιότητά του ως φορολογουμένου, επομένως με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα». «Δύο κεντρικές άγκυρες, που ουσιαστικά σηματοδοτούν την πολιτική που άσκησε ο ?δωνις και την οποία θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε εμείς» είπε επίσης ο νέος υπουργός Υγείας, συμπληρώνοντας ότι ταυτόχρονα θα στρέψουμε το βλέμμα με ευαισθησία στις ανάγκες, στα προβλήματα και στα θεμιτά συμφέροντα των επαγγελματιών της υγείας.

Ο κ. Γρηγοράκος ο νέος υφυπουργός Υγείας στις δηλώσεις του τόνισε και αυτός ότι θα συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει λέγοντας ότι η προηγούμενη ηγεσία πέρασε από σαράντα κύματα για να μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τις υποχρεώσεις της.

Τέλος η έτερη υφυπουργός Υγείας Κατερίνα Παπακώστα σημείωσε σε πόσο δύσκολη συγκυρία παίρνει τη σκυτάλη η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας λέγοντας ότι ο καθένας θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό.».

Η επόμενη ημέρα

Ο νέος υπουργός κ. Βορίδης, υποδεχόμενος τους δημοσιογράφους στο γραφείο του, στην ερώτηση ποιες είναι οι προτεραιότητες του, αρκέστηκε να απαντήσει ότι για τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα ενημερώνεται σχετικά με τις αρμοδιότητες και το πεδίο ευθύνης του.

Τι θα γίνει με τη νέα ηγεσία ακόμη δεν είναι γνωστό. Αυτό που ακούγεται όμως είναι, ότι το «φάρμακο» θα το αναλάβει ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, αφού η επαγγελματική του ιδιότητα ως γιατρός τού προσδίδει μεγαλύτερη εξοικείωση με το αντικείμενο, όποτε υπάρχουν πολλές πιθανότητες να είναι ο δικός του χώρος ευθύνης. Η κ. Παπακώστα, η οποία όπως είπε ο κ. Βορίδης «συμβολίζει και σε προσωπικό επίπεδο με μοναδικό τρόπο την ευαισθησία στα θέματα τα κοινωνικά» ως μητέρα ενός αξιόλογου παιδιού με ειδικές ανάγκες, είναι σαφές ότι θα αναλάβει το κοινωνικό κομμάτι του υπουργείου.

Απομένει να δούμε λοιπόν, με τη δημοσίευση του ΦΕΚ αυτά που δεν έχουν γίνει ακόμη σαφή και κυρίως σε ποιανού τις πλάτες θα φορτωθεί το κρίσιμο και νευραλγικό κομμάτι του υπουργείου που έχει να κάνει με το φάρμακο.


 

Πηγή: healthview.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί






Σχετικά άρθρα

Ξεκινά η λειτουργία της Συμμαχίας για τα Κρίσιμα Φάρμακα της Ε.Ε.
Στόχος η απρόσκοπτη τροφοδοσία των κρατών μελών σε φαρμακευτικά προϊόντα
Κ. Χατζηδάκης: Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση στη διασύνδεση των POS
Η εφορία ήδη «κυνηγάει» τις επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδεθεί
Μανιφέστο για τη δημιουργία φαρμακευτικών υλών εντός των κρατών της Ε.Ε.
Η ψήφισή του συζητείται στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Υγείας
Θ. Καρποδίνη: «Είμαστε αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία»
Η διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ μίλησε σε πανελλήνια ενημερωτική συνάντηση για τη νόσο